De Oekraïense president Volodimir Zelenski.
Volledig scherm
De Oekraïense president Volodimir Zelenski. © AFP

Oekraïense president wil Poetin ontmoeten in oorlogsgebied

De Oekraïense president Volodimir Zelenski heeft de Russische president Vladimir Poetin uitgenodigd voor een ontmoeting om te praten over de oorlog in het oosten van Oekraïne. Volgens Zelenski staan miljoenen levens op het spel in het gebied waar pro-Russische separatisten vechten tegen het Oekraïense leger.

1 reactie

 • Luc Lepoudre

  2 weken geleden
  Wat een huichelaar. Voor de media de vredesduif spelen en in het parlement onomwonden wetten maken die een regelrechte oorlogsverklaring zijn. Zelfs de E.U. is niet te spreken over het sluiten van de drie Russisch sprekende zenders in zijn land, waar praktisch de helft van het land Russisch spreekt. Een voorbeeldige trekpop van de Amerikanen.
 1. Verkiezingen VK: Conservatieven van Johnson winnen in Labour-stad Hartlepool
  1

  Verkiezin­gen VK: Conserva­tie­ven van Johnson winnen in La­bour-stad Hartlepool

  48 miljoen mensen in het Verenigd Koninkrijk mochten gisteren gaan stemmen op ‘Super Thursday’, waarbij in zowel Engeland als Schotland en Wales lokale verkiezingen werden gehouden. De stembusslag wordt gezien als een graadmeter voor de Schotse én mogelijk zelfs Welshe onafhankelijkheidskoorts en is ook voor de conservatieve Britse premier Boris Johnson een belangrijke populariteitstest. Zijn partij scoort alvast in de stad Hartlepool, waar de conservatieven een parlementszetel afsnoepen van oppositiepartij Labour, die de zetel sinds 1974 bezette.
 2. Rijke landen vaccineren aan topsnelheid, de armste landen moeten nog beginnen: zo ongelijk verloopt vaccinatiecampagne wereldwijd

  Rijke landen vaccineren aan topsnel­heid, de armste landen moeten nog beginnen: zo ongelijk verloopt vaccinatie­cam­pag­ne wereldwijd

  Op vraag van India en Zuid-Afrika pleiten de Verenigde Staten sinds deze week voor het opheffen van de patenten op coronavaccins. Ook de Europese Unie en Rusland lieten al verstaan over het voorstel te willen spreken. Het opheffen van de patenten moet als hefboom dienen om de wereldwijde productie te vergroten en de wereldbevolking sneller in te enten. Op dit moment bestaat er immers een groot onevenwicht in de verdeling van de coronavaccins over de wereld. Vooral in Afrika is de vaccinatiegraad nog erg laag.
 1. Amerikaanse senator rijdt ongestoord met de auto tijdens videovergadering
  Play

  Amerikaan­se senator rijdt ongestoord met de auto tijdens videoverga­de­ring

 2. Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is
  Play

  Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is