Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Oekraïense graanoogst tot dusver bijna helft lager dan in 2021

Oekraïne heeft dit jaar tot nu toe 17,5 miljoen ton aan graan geoogst. Dat is bijna de helft minder dan in dezelfde periode van 2021, aldus het Oekraïense ministerie van Landbouw. De oogst wordt verstoord door de Russische invasie van het land. Oekraïne is een van de belangrijkste graanexporteurs ter wereld.

7 reacties

 • Stefaan Baert

  1 dag geleden
  De prijs mag absoluut niet zakken. Dat is het.
 • Geert Landsman

  4 dagen geleden
  Zelensky is een toneelspeler, hij weet heel goed hoe die propaganda moet maken. De bevolking wilde hem voor het conflict afzetten. Hij is niet onschuldig zoals ze hem afschilderen.
 • Paul Verbeeck

  4 dagen geleden
  Was het gisteren of eergisteren dat ze melden dat zeker 10% meer gingen oogsten dan anders en nu plots een pak minder , de vogels eten alles op denk ik . Prijzen moeten hoog blijven .
 • André Baele

  4 dagen geleden
  Ja als er oorlog is worden dingen vernietigd of helemaal niet gedaan. Daarom is Europa zo welvarend geworden in geen 77 jaar geen oorlog meer voordien om de zoveel jaar. Beste remedie voor welvaart? Geen oorlog en handel. China weet dit. Wij niet.
 • GILLIS VAN LAETHEM

  4 dagen geleden
  Zo kan men prijs opdrijven hé , multinationals en staten / landen vullen hun beurzen ten koste van gepeupel . Hogere geen last van maar ja ?
 1. Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten
  Mijnenergie

  Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten

  De onzekerheid rond de aardgasbevoorrading vanuit Rusland weegt sterk op de internationale energiemarkten en bijgevolg ook op jouw aardgasfactuur. Dat effect laat zich tijdens de zomer gelukkig minder voelen, maar belooft in de winter hard aan te komen. Om jouw aardgasverbruik en bijgevolg ook jouw aardgasrekening te beperken, kan je nu al de nodige stappen ondernemen. Mijnenergie.be bundelt vijf praktische tips.
 2. Supermarkt tot 12% duurder, en da’s nog maar het begin: “Als we alles verrekenen, gaan prijzen maal twee”
  PREMIUM

  Supermarkt tot 12% duurder, en da’s nog maar het begin: “Als we alles verrekenen, gaan prijzen maal twee”

  Je winkelkar vullen in de supermarkt wordt steeds duurder. Uit cijfers blijkt dat de prijzen in Belgische supermarkten met minimaal 4% stijgen, met uitschieters van 11,1% (bij discounter Aldi nota bene) en 11,9% (Carrefour Hypermarkt). En dat blijkt helaas nog maar het begin te zijn: “Als we alle negatieve effecten van de voedingssector willen compenseren, zou alle voeding moeten verdubbelen in prijs.”