Oekraïense first lady Olena Zelenska en Akshata Murty, vrouw van de Britse premier Rishi Sunak in Downingstreet Londen.
Volledig scherm
Oekraïense first lady Olena Zelenska en Akshata Murty, vrouw van de Britse premier Rishi Sunak in Downingstreet Londen. © REUTERS

Oekraïense first lady vraagt om op Kerstmis tragedie niet te vergeten

De Oekraïense first lady, Olena Zelenska, heeft opgeroepen om met Kerstmis de oorlog in Oekraïne niet te vergeten. Op BBC Radio 4 heeft ze het Britse publiek aangemaand om de tragedie van de Russische invasie tijdens de feestdagen niet te vergeten. Later op de dag geeft ze nog een toespraak voor Britse parlementairen.

8 reacties

 • Jean West

  2 maanden geleden
  Marc MOUSTIE Misschien kan Zelensky de miljarden dollars die Oekraïne al sedert 2016 ontvangen heeft van de USA en niet te vergeten de euro’s om de bevolking te helpen. Of is dit geld al in de zakken verdwenen?
 • Gerd Peeters

  2 maanden geleden
  Wat moeten we doen, onze portemonnee geven? Alleen is die al leeggehaald door de overheid.
 • Peterus Heymans

  2 maanden geleden
  Zelenska,zou beter thuis blijven het reizen bevalt hun blijkbaar wat kost dat maar ja Europa betaald alles dus de belasting betaler ,maar vooral de bevolking die er onder lijden zal .Er zouden beter onderhandelingen komen onder leiding van de VN.
 • Willy Bogaert

  2 maanden geleden
  Rusland is al jaren agressor en dit moet ne een stoppen . Deze oorlogsmisdaden geven de echte waarden weer van het Russische volk ,oorlogsmachines ( soldaten ) leveren ,moorden ,stelen ,verkrachten ,liegen en bedriegen . Hopelijk dragen ze voor vele generaties hun misdaden mee door de hoge herstelbetalingen en straffen .Dit kan niet zo gelaten worden Verder geen Russen toegang meer tot het Westen dat ze toch haten.
 • Bart Timperman

  2 maanden geleden
  Ik wens de Oekraïense bevolking een vreedzame kerstmis toe alhoewel Rusland hun best wel zal doen om ook dit met bombardementen te vieren