De kelder van het politiebureau in Balaklia werd door de Russen gebruikt als martelgevangenis. Gevangenen krasten gebeden op de muren.
Volledig scherm
De kelder van het politiebureau in Balaklia werd door de Russen gebruikt als martelgevangenis. Gevangenen krasten gebeden op de muren. © REUTERS

Oekraïense bevrijders leggen Russische folterkel­der bloot: slachtoffers krasten gebeden op de muur

Na de bevrijding van meer dan dertig dorpen in de regio Charkiv komt beetje bij beetje aan het licht op welke schaal de Russische troepen dood en vernieling hebben gezaaid. Zo blijkt dat ze een kelder in het politiebureau van Balaklia hadden omgebouwd tot martelgevangenis. Tientallen Oekraïners werden er tijdens de bezetting opgesloten en naar verluidt zwaar mishandeld.

  1. Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alternatief als sinterklaasgeschenk of kerstcadeau?
    Tweakers

    Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alterna­tief als sinter­klaas­ge­schenk of kerstca­deau?

    Hoop je op een iPhone 14 in je schoentje of onder de kerstboom? Dan ben je er waarschijnlijk aan voor de moeite. Wil je toch nog voor het jaareinde een mooi toestel van Apple uitpakken, dan vormt de veel sneller verkrijgbare iPhone 13 mogelijk een alternatief. Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers plaatst beide modellen naast elkaar.