Illustratiebeeld: de kelder van een politiekantoor die gebruikt werd als folterplaats door de Russische soldaten in Izjoem, in de Oost-Oekraïense provincie Charkiv (22/09/2022).
Volledig scherm
Illustratiebeeld: de kelder van een politiekantoor die gebruikt werd als folterplaats door de Russische soldaten in Izjoem, in de Oost-Oekraïense provincie Charkiv (22/09/2022). © AP

Oekraïense Alla (52) getuigt over traumatische foltering door Russische soldaten: “Ik kerfde in de muren wat ze met me deden”

In een aangrijpende getuigenis vertelt Alla, een 52-jarige Oekraïense vrouw, over hoe ze tien dagen gevangen werd genomen door Russische soldaten in de stad Izjoem, in de Oost-Oekraïense provincie Charkiv. De vrouw deed haar verhaal bij de Amerikaanse krant ‘The Washington Post’. Ze vertelt onder meer hoe de Russen haar meermaals verkrachtten en folterden. Uit angst om te sterven, kerfde Alla beschrijvingen van de mishandelingen in de muren. “Als mijn zoon me dan zou zoeken, zou hij die lezen en weten dat ik daar gestorven was”, aldus Alla.

  1. Stijgende rentes en vrijgesteld van roerende voorheffing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverzekering
    Spaargids.be

    Stijgende rentes en vrijge­steld van roerende voorhef­fing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverze­ke­ring

    Sinds eind vorig jaar neemt de appetijt voor tak 21-spaarverzekeringen met een gewaarborgde basisrente opnieuw toe, zo meldt de verzekeringsfederatie Assuralia. De stijgende rentevoeten op de financiële markten en een gunstige fiscale behandeling zijn daar niet vreemd aan. Wat houden die spaarverzekeringen precies in? En wat zijn de voor- en nadelen? Spaargids.be licht toe.