Oekraïense (16) getuigt over verkrachting: “Ofwel slaap je met mij ofwel haal ik nog twintig mannen”

‘Dasha’ is zestien jaar en woont in een klein dorp in de Cherson-regio in Oekraïne. Ze vertelt aan de Amerikaanse nieuwszender CNN dat ze in maart werd verkracht door een Russische soldaat. Ze was toen zes maanden zwanger. “Hij zei: “Ofwel slaap je met mij ofwel haal ik nog twintig mannen”, vertelt de tiener. 

 1. Na eerste grote bosbrand in Spanje waarschuwt premier voor klimaatcrisis
  11

  Na eerste grote bosbrand in Spanje waarschuwt premier voor klimaatcri­sis

  Spanje is dit jaar ongewoon vroeg getroffen door een eerste grote bosbrand. Spaans premier Pedro Sánchez waarschuwde dan ook voor de door mensen veroorzaakte klimaatopwarming. “Die klimaatcrisis bestaat echt. En ze veroorzaakt drama’s en schade, zoals we hier momenteel ondervinden”, verklaarde de socialistische premier maandag bij een bezoek aan het getroffen gebied. “Het gaat niet over de toekomst, maar om een actuele en zeer urgente crisis”.
 2. KIJK. Overlever schietpartij neemt plots het woord na persconferentie in Nashville: "Zijn jullie het niet beu om hier verslag over uit te brengen?”

  KIJK. Overlever schietpar­tij neemt plots het woord na persconfe­ren­tie in Nashville: "Zijn jullie het niet beu om hier verslag over uit te brengen?”

  Een boze omstander heeft vlak na een persbriefing van de politie over de tragedie in een school in Nashville woedend het woord opgeëist voor de nog draaiende camera’s. “Zijn jullie het niet beu om hier verslag over uit te brengen?”, vroeg de vrouw geëmotioneerd. “Hoe kan dit nog steeds gebeuren!?” De Amerikaanse overleefde zelf vorig jaar een schietpartij en is het grondig beu.
 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.