Oekraïense strijders in Charkiv. In zijn dagelijkse videoboodschap kondigde de Oekraïense president vrijdag aan dat het Oekraïense leger dertig plaatsen in de oostelijke regio heeft heroverd op de Russen.
Volledig scherm
Oekraïense strijders in Charkiv. In zijn dagelijkse videoboodschap kondigde de Oekraïense president vrijdag aan dat het Oekraïense leger dertig plaatsen in de oostelijke regio heeft heroverd op de Russen. © AFP

Oekraïens leger herovert 30 plaatsen in het noordoosten op de Russen, zegt Zelensky

Het Oekraïense leger zou dertig plaatsen hebben heroverd op de Russen in het noordoosten van het land. Dat maakt de Oekraïense president Volodymyr Zelensky bekend. Moskou heeft versterking naar het gebied gestuurd om het tegenoffensief het hoofd te bieden.

  1. Russische staatstelevisie bindt in na Oekraïense successen op slagveld: "Zijn er fouten gemaakt? Ja, waarschijnlijk wel”

    Russische staatstele­vi­sie bindt in na Oekraïense successen op slagveld: "Zijn er fouten gemaakt? Ja, waarschijn­lijk wel”

    Experten op de Russische staatstelevisie hebben zich de afgelopen dagen plots “bezorgd” getoond over de ontwikkelingen op het slagveld in Oekraïne. Waar het eerder vol overtuiging klonk dat de Oekraïense troepen incompetent waren en de Russische overwinning niet lang op zich zou laten wachten, lijken de recente Oekraïense successen toch twijfel te zaaien.