Demonstratie van Oeigoeren en sympathisanten in 2019 in Amsterdam. Ze voeren actie tegen wat zij zien als de onderdrukking van de Oeigoeren in China.
Volledig scherm
Demonstratie van Oeigoeren en sympathisanten in 2019 in Amsterdam. Ze voeren actie tegen wat zij zien als de onderdrukking van de Oeigoeren in China. © ANP

Oeigoerse vrouwen getuigen over verkrachtingen en folteringen in Chinese kampen: “Mannen betaalden geld om de mooiste en jongste meisjes uit te kiezen”

Oeigoerse vrouwen in Chinese ‘heropvoedingskampen’ worden systematisch verkracht, seksueel misbruikt en gefolterd, dat meldt de BBC op basis van enkele aangrijpende getuigenissen. “Je mag aan niemand vertellen wat er gebeurde”, vertelt een Oeigoerse vrouw die vastzat in een kamp. “Het is ontworpen om ieders ziel te verwoesten.”

  1. VS waarschuwen Rusland voor gevolgen van escalatie in Oekraïne: “Kosten zullen zeer hoog zijn”
    35

    VS waarschu­wen Rusland voor gevolgen van escalatie in Oekraïne: “Kosten zullen zeer hoog zijn”

    Bij een militaire escalatie van het conflict in Oekraïne zal Rusland rekening moeten houden met ernstige gevolgen. De Amerikaanse president Joe Biden zal zijn Russische ambtgenoot Vladimir Poetin bij de videoconferentie dinsdag duidelijk maken dat "de kosten zeer hoog zullen zijn, als Rusland tot een dergelijke actie zou beslissen". Dat heeft een medewerker van het Witte Huis maandag verklaard.