Screenshot van een online gesprek tussen de Chinese president Xi Jinping en VN-mensenrechtenchef Michelle Bachelet vorige week.
Volledig scherm
Screenshot van een online gesprek tussen de Chinese president Xi Jinping en VN-mensenrechtenchef Michelle Bachelet vorige week. © AP

Oeigoeren teleurgesteld over “propaganda-toer” VN-mensenrechtenchef in China

Een “propaganda-toer” en een “teleurstellende farce”. Dat is hoe mensenrechtenactivisten het bezoek van de mensenrechtenchef van de Verenigde Naties Michelle Bachelet aan de Oeigoerse regio Xinjiang in China bestempelen. Op zaterdag sloot Bachelet haar bezoek af met een persconferentie, die door Oeigoeren buiten China als een teleurstelling werd ervaren.

 1. Strijd om laatste grote stad in regio Loehansk: “Lysytsjansk is volledig omsingeld”

  Strijd om laatste grote stad in regio Loehansk: “Lysyts­jansk is volledig omsingeld”

  De strategisch gelegen stad Lysytsjansk, in het oosten van Oekraïne, is "volledig" omsingeld. Dat zeggen pro-Russische separatisten zaterdag, meldt het Russische staatspersbureau Tass. Het is de laatste grote stad in de oostelijke regio Loehansk die nog in handen is van Oekraïne. Later meldden Pro-Russische separatisten dat ze samen met Russische soldaten het stadhuis van de stad onder controle hebben gekregen.
 2. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?