Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © RV

Obscuur Amerikaans bedrijf helpt politiediensten gezichten identificeren

Een obscuur Amerikaans bedrijf beschikt over een databank van 3 miljard foto's die sinds vorig jaar ter beschikking staan van ruim 600 politiediensten en privébedrijven. Dat schrijft de New York Times. Het gaat om foto's die het bedrijf, Clearview AI, verzamelde op miljoenen publiek toegankelijke sites, zoals Facebook, Youtube en Twitter. Wie een foto aan Clearview bezorgt, krijgt andere publieke foto's van die persoon te zien, met de links waar die foto's verschenen.

2 reacties

 • Feline Noé

  2 jaar geleden
  Maar goed dat ik al 3 jaar geen sociale media heb. Mensen en hun privacy zijn commercieel speelgoed geworden.
 • Dirk Landuyt

  2 jaar geleden
  AR-bril met gezichtsherkenning komt niet op de markt. Waarschijnlijk omdat de volledige voorraad opgekocht is door de chinese overheid ivm haar sociaal engagement. Wie wil er eigenlijk zo'n bril, buiten de spreekwoordelijke machtsgeile overheid die de burger onder continue-verdacht catalogiseerd.
 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.