De Amerikaanse president Barack Obama tijdens een campagne voor nu president-elect Joe Biden en vicepresident-elect Kamala Harris.
Volledig scherm
De Amerikaanse president Barack Obama tijdens een campagne voor nu president-elect Joe Biden en vicepresident-elect Kamala Harris. © REUTERS

Obama roept Trump op nederlaag toe te geven en sluit uit dat hij in regering-Biden stapt: “Michelle zou me verlaten”

Voormalig Amerikaans president Barack Obama zegt dat hij geen kandidaat is om minister te worden in de toekomstige regering-Biden. “Ik zal hem helpen op elke manier dat ik kan. Maar sommige dingen ga ik niet doen. Michelle zou me verlaten”, aldus de Democraat in een interview op CBS. Obama riep Donald Trump ook op zijn nederlaag toe te geven. "Als je tijd gekomen is, moet je je land op de eerste plaats zetten en voorbij je ego en je eigen belangen en teleurstellingen kijken.”

 1. Obama in memoires openhartig over zijn verleidingskunsten, eerste ambtstermijn en “duistere krachten” binnen de Republikeinse partij

  Obama in memoires openhartig over zijn verlei­dings­kun­sten, eerste ambtster­mijn en “duistere krachten” binnen de Republi­kein­se partij

  Voormalig Amerikaans president Barack Obama toont zich in zijn memoires hard voor de evolutie die de Republikeinse partij doormaakt en die volgens hem begon bij Sarah Palin. George W. Bush kan wel op zijn goedkeuring rekenen: Obama wijst op het grote verschil tussen hoe Bush hem welkom heette en de houding van Donald Trump deze dagen. Het 768 pagina's tellende ‘A promised Land’ verschijnt op 17 november en handelt over Obama's jeugd, zijn eerste stappen in de politiek, zijn verkiezingscampagne in 2008 en zijn eerste vier jaar in het Witte Huis.
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. EXCLUSIEF. Obama over zijn eerste bezoek aan het Witte Huis en de ontvangst door Bush: "Het is een hels karwei. Met niets te vergelijken”
  PREMIUM

  EXCLUSIEF. Obama over zijn eerste bezoek aan het Witte Huis en de ontvangst door Bush: "Het is een hels karwei. Met niets te vergelij­ken”

  Aanstaande dinsdag verschijnt Een beloofd Land, het eerste deel van de presidentiële memoires van Barack Obama. In deze exclusieve voorpublicatie beschrijft de net gekozen president Obama zijn eerste bezoek aan het Oval Office, waar de vertrekkende president George W. Bush hem opwacht. “Ik besefte dat mijn aanwezigheid in het kantoor dat hij binnenkort zou verlaten, ondanks zijn opgewektheid, lastig was voor president Bush”, klinkt het onder andere. Hieronder de integrale tekst.