Barack Obama.
Volledig scherm
Barack Obama. © AP

Obama roept jongeren op om minder hard te zijn voor elkaar op sociale media

Jonge mensen moeten minder veroordelend zijn voor anderen. Dat zei Barack Obama tijdens de jaarlijkse top van de Obama Foundation in Chicago. Uithalen naar mensen op sociale media leidt niet zomaar tot verandering, merkt de voormalige Amerikaans president op. “De wereld is rommelig. Er zijn tegenstrijdigheden. Mensen die heel goede dingen doen, hebben gebreken. De mensen met wie je vecht, kunnen van hun kinderen houden en sommige dingen met je gemeen hebben.”

3 reacties

 • wim Goossens

  2 jaar geleden
  Zo lang de sociale media toestaan dat je onder pseudoniemen kan anmelden zal dit probleem niet veranderen : ik kan mijn buur op sociale media aanvallen en vernederen zonder enige vorm van controle, maar hen recht in de ogen kijken en zeggen dat hij een goed mens is en een schouder aanbieden op op te huilen ... Zo hypocriet zijn wij geworden dank zij de(a)sociale media ...
 • Jan Boden

  2 jaar geleden
  Dat zal moeilijk gaan met al die dagelijkse scheldpartijen tegen Trump, een weinig stichtend voorbeeld voor de Amerikaanse jeugd.
 • Andy Mertens

  2 jaar geleden
  Het probleem zit in het algoritme... Hoe krijg je de meeste reacties? Maak iemand kwaad. Zo krijgen ze meer clicks meer advertenties en meer geld. Dit is de rede dat je tijdlijn niet chronologisch is.
 1. Capaciteitstarief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?
  Energie

  Capaci­teits­ta­rief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?

  Volgend jaar treedt het capaciteitstarief in werking: de netkosten van je elektriciteit zullen berekend worden op basis van je piekverbruik. Het hoogste stroomverbruik dat je iedere maand tijdens één kwartier optekent, bepaalt dan het zogenaamde capaciteitstarief. Je digitale meter zal die gegevens registreren. Maar wat verandert er als je nog steeds een klassieke, analoge meter hebt? En betaal je meer of minder als je een digitale meter hebt? Mijnenergie.be zocht het uit.