Barack Obama.
Volledig scherm
Barack Obama. © AP

Obama roept jongeren op om minder hard te zijn voor elkaar op sociale media

Jonge mensen moeten minder veroordelend zijn voor anderen. Dat zei Barack Obama tijdens de jaarlijkse top van de Obama Foundation in Chicago. Uithalen naar mensen op sociale media leidt niet zomaar tot verandering, merkt de voormalige Amerikaans president op. “De wereld is rommelig. Er zijn tegenstrijdigheden. Mensen die heel goede dingen doen, hebben gebreken. De mensen met wie je vecht, kunnen van hun kinderen houden en sommige dingen met je gemeen hebben.”

3 reacties

 • wim Goossens

  2 jaar geleden
  Zo lang de sociale media toestaan dat je onder pseudoniemen kan anmelden zal dit probleem niet veranderen : ik kan mijn buur op sociale media aanvallen en vernederen zonder enige vorm van controle, maar hen recht in de ogen kijken en zeggen dat hij een goed mens is en een schouder aanbieden op op te huilen ... Zo hypocriet zijn wij geworden dank zij de(a)sociale media ...
 • Jan Boden

  2 jaar geleden
  Dat zal moeilijk gaan met al die dagelijkse scheldpartijen tegen Trump, een weinig stichtend voorbeeld voor de Amerikaanse jeugd.
 • Andy Mertens

  2 jaar geleden
  Het probleem zit in het algoritme... Hoe krijg je de meeste reacties? Maak iemand kwaad. Zo krijgen ze meer clicks meer advertenties en meer geld. Dit is de rede dat je tijdlijn niet chronologisch is.
 1. Toeristen in zuiden van Turkije geëvacueerd wegens bosbranden: politie vermoedt brandstichting
  UPDATE

  Toeristen in zuiden van Turkije geëvacu­eerd wegens bosbranden: politie vermoedt brandstich­ting

  In het zuiden van Turkije, en meer bepaald in de toeristische badplaatsen Bodrum en Marmaris, heeft de overheid toeristen laten evacueren uit hun hotels wegens de zware bosbranden in de regio. Buitenlandse Zaken heeft voorlopig geen weet van echt onrustwekkende situaties waar Belgen bij betrokken zijn. “Landgenoten die in een gevaarlijke zone zitten, zijn in veiligheid gebracht”, zegt een woordvoerder.