De Amerikaanse president Barack Obama terwijl hij campagne voert voor Joe Biden. Archiefbeeld.
Volledig scherm
De Amerikaanse president Barack Obama terwijl hij campagne voert voor Joe Biden. Archiefbeeld. © AFP

Obama: “Republikeinen begeven zich op een gevaarlijk pad”

Voormalig Amerikaans president Barack Obama heeft ernstige beschuldigingen geuit tegen Republikeinen die, ondanks zijn electorale nederlaag, zittend president Donald Trump blijven steunen. 

 1. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.
 2. Biden benoemt oudgediende Ron Klain tot stafchef Witte Huis

  Biden benoemt oudgedien­de Ron Klain tot stafchef Witte Huis

  De Amerikaanse president-elect Joe Biden heeft Ron Klain aangewezen als zijn stafchef van het Witte Huis. Klain is daarmee het eerste al benoemde kabinetslid van Bidens regering, die op 20 januari 2021 van start gaat. Klain geldt al jaren als een bekend gezicht in de top van de Democratische partij. De stafchef van het Witte Huis geldt als de hoogste ambtenaar in het team van functionarissen dat voor de president werkt. Toen Biden vicepresident was onder Barack Obama, was Klain ook al Bidens stafchef.
 1. Obama in memoires openhartig over zijn verleidingskunsten, eerste ambtstermijn en “duistere krachten” binnen de Republikeinse partij

  Obama in memoires openhartig over zijn verlei­dings­kun­sten, eerste ambtster­mijn en “duistere krachten” binnen de Republi­kein­se partij

  Voormalig Amerikaans president Barack Obama toont zich in zijn memoires hard voor de evolutie die de Republikeinse partij doormaakt en die volgens hem begon bij Sarah Palin. George W. Bush kan wel op zijn goedkeuring rekenen: Obama wijst op het grote verschil tussen hoe Bush hem welkom heette en de houding van Donald Trump deze dagen. Het 768 pagina's tellende ‘A promised Land’ verschijnt op 17 november en handelt over Obama's jeugd, zijn eerste stappen in de politiek, zijn verkiezingscampagne in 2008 en zijn eerste vier jaar in het Witte Huis.