Voormalig Amerikaans president Barack Obama
Volledig scherm
Voormalig Amerikaans president Barack Obama © AFP

Obama in memoires openhartig over zijn verleidingskunsten, eerste ambtstermijn en “duistere krachten” binnen de Republikeinse partij

Voormalig Amerikaans president Barack Obama toont zich in zijn memoires hard voor de evolutie die de Republikeinse partij doormaakt en die volgens hem begon bij Sarah Palin. George W. Bush kan wel op zijn goedkeuring rekenen: Obama wijst op het grote verschil tussen hoe Bush hem welkom heette en de houding van Donald Trump deze dagen. Het 768 pagina's tellende ‘A promised Land’ verschijnt op 17 november en handelt over Obama's jeugd, zijn eerste stappen in de politiek, zijn verkiezingscampagne in 2008 en zijn eerste vier jaar in het Witte Huis.

1 reactie

 • Christine Laevers

  11 maanden geleden
  Ik heb onlangs Obama's afscheidsspeech indoors van het Witte Huis gezien. Wat een intelligente man, besef ik nu pas. Heel veel humor ook. Het is Obama die Biden gevraagd heeft zich kandidaat te stellen. Dat was geen ondoordacht plan. Biden en Obama zijn twee handen op een buik en al heel lang. De contrasten kunnen niet groter zijn en toch ... Obama heeft nog veel macht, denk ik. 
 1. Hoogleraar Alison Woodward maakt bijna 10 dagen na presidentsverkiezingen balans op: “Het gedrag van Trump zet een rem op alles”
  PREMIUM

  Hoogleraar Alison Woodward maakt bijna 10 dagen na presidents­ver­kie­zin­gen balans op: “Het gedrag van Trump zet een rem op alles”

  We zijn bijna tien dagen na de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten, maar van wederkerende rust is nog geen sprake. Terwijl hij de top van het leger vol vertrouwelingen zet en de fakkel netjes aan Biden weigert door te geven- zoals dat in Amerika nochtans de gewoonte is- roept Donald Trump op tot een ‘March for Trump’ komend weekend in Washington. Hoogleraar Alison Woodward, verbonden aan het Institute for European Studies van de VUB, maakt de voorlopige balans op.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.