Archiefbeeld. Kerkhof in de Italiaanse stad Bergamo. De stad werd tijdens de eerste golf van de coronapandemie hard getroffen door het virus.
Volledig scherm
Archiefbeeld. Kerkhof in de Italiaanse stad Bergamo. De stad werd tijdens de eerste golf van de coronapandemie hard getroffen door het virus. © AFP

Nu wereldwijd 1 miljoen doden door corona: wat weten we over de slachtoffers?

Minder dan negen maanden nadat het eerste Covid-19-overlijden werd bevestigd door de Chinese autoriteiten in de stad Wuhan, zijn wereldwijd al meer dan één miljoen mensen overleden aan het coronavirus. Dat blijkt uit een telling van de Johns Hopkins Universiteit in Baltimore. Wereldwijd raakten al meer dan 33 miljoen mensen besmet. Experts vrezen dat de werkelijke dodentol van het virus nog vele malen hoger ligt. 

  1. Melania laat zich al meer dan jaar niet zien op rally’s Trump: “Ze doet niets waar ze geen zin in heeft”

    Melania laat zich al meer dan jaar niet zien op rally’s Trump: “Ze doet niets waar ze geen zin in heeft”

    Melania Trump is nu al meer dan een jaar dé grote afwezige op de verkiezingsrally’s van haar man Donald, die op 3 november herkozen hoopt te worden als president van de Verenigde Staten. Het is de allereerste keer in de moderne Amerikaanse geschiedenis dat een first lady zich zo afzijdig houdt. Volgens bronnen van nieuwszender CNN zou Melania gewoon doen wat ze altijd doet: waar ze zin in heeft. En dat is duidelijk niet op campagne gaan.