Boris Johnson.
Volledig scherm
Boris Johnson. © l

Nu ook Verenigd Koninkrijk in lockdown: “Maximaal één keer per dag buiten om te bewegen”

De Britse premier Boris Johnson heeft in een televisietoespraak vanuit Downing Street een nationale lockdown aangekondigd voor minstens drie weken. Alle niet-essentiële winkels moeten vanaf vanavond de deuren sluiten, samenkomsten van meer dan twee mensen zijn verboden. Johnson vroeg de Britten om hun huis enkel te verlaten bij een noodgeval of om boodschappen te doen. Naar buiten gaan om te bewegen - denk aan lopen, wandelen of fietsen - mag maximaal één keer per dag. Dat moet echter wel individueel gebeuren of met huisgenoten. “Dit virus is voor ons land de grootste bedreiging in decennia”, klonk het.

10 reacties

 • Danny Weckhuyzen

  1 jaar geleden
  Wij mogen tevreden zijn dat Maggie De Block zo snel met haar "blijf in je kot" is afgekomen ! Van mij krijgt ze een volle respect !
 • Richard Tolenaars

  1 jaar geleden
  Ze worden ook wakker die eigenwijze Britten, onvoorstelbaar wat een eilandmentaliteit kan teweegbrengen.
 • patrick claeys

  1 jaar geleden
  Hoe? Had Boris daar niet een heel andere visie over? Of heeft hij begrepen dat grootpraat niet alles oplost...
 • Nancy De Cloedt

  1 jaar geleden
  Dit moest al eerder gebeurd zijn
 • Johan Van Humbeeck

  1 jaar geleden
  Goed op tijd ‍♂️
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).