Zion slaat een balletje met zijn nieuwe handen.
Volledig scherm
Zion slaat een balletje met zijn nieuwe handen. © Children's Hospital of Philadephia

"Nu is mijn leven compleet": eerste kind ter wereld met twee nieuwe donorhanden vervult honkbaldroom

Het 10-jarige Amerikaanse jongetje Zion Harvey slaat met zijn donorhanden voor het eerst zelf met een honkbalknuppel. Als eerste kind ter wereld onderging Zion twee jaar geleden een dubbele handtransplantatie. Hij herstelt wonderbaarlijk goed en maakt zijn dromen nu waar.

 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  2

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. Je organen doneren om andere levens te redden: dit moet je weten
  Orgaandonatie

  Je organen doneren om andere levens te redden: dit moet je weten

  "Ze zal altijd blijven voortleven voor ons. Ook via haar hart, dat al getransplanteerd werd bij iemand anders." Die boodschap van acteur Stefaan Degand, die woensdag zijn 31-jarige echtgenote Julie verloor aan een bacteriële hersenvliesontsteking, raakt velen. Orgaandonatie kan effectief het leven van anderen redden, steeds meer mensen laten zich dan ook expliciet als donor registreren. Hier lees je hoe je dat doet.