Tommaso Piccioli.
Volledig scherm
Tommaso Piccioli. © EPA/Facebook

"Nu begrijp ik wat de hel betekent": Tommaso beschrijft hoe hij vorig weekend de sneeuwstorm met acht doden overleefde

Sneeuwstorm"Ik bleef aan mijn vrouw denken. Als ik in slaap viel, zou ik sterven." Aan het woord is Tommaso Piccioli, een van de Italiaanse wandelaars die vorig weekend verrast werden door een sneeuwstorm in de Zwitserse Alpen. De nachtelijke vrieskou zou uiteindelijk aan acht mensen het leven kosten. Een 52-jarige Bulgaarse vrouw verloor gisteren de strijd in het ziekenhuis.

3 reacties

 • Jaak Meyers

  3 jaar geleden
  Mensen onderschatten nog steeds de gevaren van bergtochten. De 'Locals' weten wel beter. Die blijven warmpjes binnen bij zo'n weer.
 • Ramon Simon

  3 jaar geleden
  Jawadde. Een GPS toestel bijhebben en nog verkeert lopen. Kaart en kompas, standaard uitrusting en ook kunnen lezen. Als je weet waar je zit op de kaart wist je dat de hut dichtbij was. Een gat graven in de sneeuw, wel als u leven ervan afhangt graaf met eender wat. Maar ook niemand een sneeuwschop bij? Weegt 600-700 gram, is standaard bij winterse/sneeuw trekking. Wat hadden die dan wel bij?
 • Johan Vervaeck

  3 jaar geleden
  Wijsheden van het leven : Altijd zorgen dat je voldoende reserves hebt, desnoods om te overleven en altijd rekening houden met het ergste.
 1. Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemotherapie: "De kinderen geven mij kracht"
  Play

  Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemothera­pie: "De kinderen geven mij kracht"

 2. Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken
  Play

  Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken