Dit was hoe 538 Koningsdag in 2019 werd gevierd in Breda.
Volledig scherm
Dit was hoe 538 Koningsdag in 2019 werd gevierd in Breda. © ANP Kippa

Nu al meer dan 200.000 handtekeningen: petitie tegen Nederlands testfestival wint razendsnel aan kracht

Op initiatief van een chirurg zijn medewerkers van het Amphia Ziekenhuis in Breda een petitie begonnen tegen ‘538 Oranjedag’, een coronatestevenement van Fieldlab en radio 538 voor 10.000 mensen dat op 24 april in het zuiden van Nederland wordt gehouden. Inmiddels is de petitie meer dan 200.000 keer ondertekend.

35 reacties

 • Lien Verhaert

  4 weken geleden
  Laat mensen toch leven in plaats van petities te starten zodat de mensen nog harder opgesloten worden. De mensen die hier naartoe gaan zouden waarschijnlijk niet eens ziek worden en worden alsnog meermaals getest. Mensen tekenen de petitie uit jaloezie omdat ze zelf geen kaartje hebben kunnen bemachtigen.
 • Hugo Verkammen

  1 maand geleden
  Kunnen we ook eens nagaan WIE de petitie ondertkent ? 't Is te zeggen : de leeftijden ? Is het de opgelosyten jeugd of zijn het bejaarden die rustig in de tuin willen zitten ? En, wat indien het festival ergens op het strand van Schveningen, ver weg van enig ziekenhuis , zou plaatsvinden. Is het dan nog een kaakslag ?
 • Geert Landsman

  1 maand geleden
  Maar voetbal en wielrennen Is geen probleem, waarom dat wel?
 • Bart Huysmans

  1 maand geleden
  Nederland beter dan België? Buiten het aantal doden dan en de staat van de economie en overheidsfinanciën.
 • Kristof Huybrechts

  1 maand geleden
  Beste mevr. Ulrix, ik ken veel zorgverleners die zich niet laten vaccineren, die houden zich wel aan de regels. Laat me niet lachen.
 1. Weekendavond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streamingland

  Weekend­avond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streaming­land

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste nieuwe films en series voor het weekend. Wat staat er deze week op onze menu? Een iconische hereniging van wereldberoemde superhelden op Streamz, een psychologische thriller met tweevoudig Golden Globe-winnares Amy Adams op Netflix en het onvertelde verhaal van de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog op Prime Video. Laat dat regenweer maar komen, wij kruipen alvast voor ons scherm.
 1. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"

 2. Oudste radiopresentator ter wereld (96) stopt na 72 jaar
  Play

  Oudste radiopre­sen­ta­tor ter wereld (96) stopt na 72 jaar