Frankrijk maakt zich klaar voor ‘zwarte zaterdag’ op de wegen
Volledig scherm
Frankrijk maakt zich klaar voor ‘zwarte zaterdag’ op de wegen © AFP

Nu al druk op Europese wegen: wie kan vertrekt best zondag, Frankrijk maakt zich klaar voor ‘zwarte zaterdag’

Het belooft opnieuw erg druk te worden op de Europese wegen dit weekend.  Mobiliteitsorganisatie VAB waarschuwt vrijdagnamiddag voor de eerste zwarte zaterdag op de Europese wegen. Nu al staan er lange files richting het zuiden en op de terugweg. VAB raadt dan ook aan om, in de mate van het mogelijke, het vertrek voor de heen- of terugreis uit te stellen tot zondag.

6 reacties

 • Christophe Moser

  1 jaar geleden
  Zeer goed dat de mensen allemaal twee maanden weg zijn, dan is het hier ook eens aangenaam verblijven. Ik ga wel als ze allemaal terugkomen.
 • Walter Corneel

  1 jaar geleden
  Massale volksverhuizing, verspilling van brandstof, milieuverontreiniging enz. om enkel maar een maar daagjes in de zon te zitten neen bedankt hier dichter bij de deur is het ook heerlijk vertoeven
 • Willem Kempenaers

  1 jaar geleden
  Ja Frans, direct! Hahahah
 • Johan Swinnen

  1 jaar geleden
  Dag Frans, inderdaad en dan allen samen in het rotweer ons amuseren, ik denk het niet
 • Heidi Schroyen

  1 jaar geleden
  Ja Frans,en onder je zonnebank gaan liggen met een coctail.
 1. Belgen vluchten massaal voor de regen, maar welk land kies je nu best als je veel zon, weinig corona en niet te duur wil?
  PREMIUM

  Belgen vluchten massaal voor de regen, maar welk land kies je nu best als je veel zon, weinig corona en niet te duur wil?

  De komende twee weken moeten we in ons land geen mooi zomerweer verwachten en daarom boeken veel Belgen in allerijl nog een vakantie naar het zonnige zuiden. Andere mensen hebben omwille van de coronapandemie tot nu gewacht om te beslissen naar waar ze zouden trekken. Waar reis je de komende weken nu het best naartoe, als je veel zon en weinig corona wilt én niet te veel geld kwijt wil zijn? Onze redactie maakte de oefening.