Volledig scherm
© EPA

Nu al 24 doden, vooral studenten, bij aanslag van IS in Kaboel

Een zelfmoordterrorist heeft zichzelf gisteren opgeblazen bij een onderwijscentrum in de Afghaanse hoofdstad Kaboel. Het dodental is inmiddels naar 24 gestegen. Er vielen ook 57 gewonden. Bij de aanslag kwamen vooral studenten op. Terreurgroep Islamitische Staat (IS) heeft het bloedbad opgeëist.

2 reacties

 • Jan Vannuffelen

  4 maanden geleden
  De vredelievende tollerante godsdienst op zijn best.
 • Gerard Braeckmans

  4 maanden geleden
  Het blijft daar maar duren. De Taliban is niet te vertrouwen. Ik vraag me af waarom ze daar mee onderhandelen?
 1. Australische premier toont begrip voor Europese blokkering export AstraZeneca-vaccins maar vraagt om beslissing te herzien

  Australi­sche premier toont begrip voor Europese blokkering export AstraZene­ca-vac­cins maar vraagt om beslissing te herzien

  De Australische premier Scott Morrison toont enig begrip voor de Italiaanse beslissing om de export van coronavaccins naar zijn land te blokkeren. “In Italië sterven 300 mensen per dag. Dus ik heb zeker begrip voor de hoge mate van ongerustheid in Italië en vele andere landen in Europa”, zei hij. Niettemin vraagt Australië aan de Europese Unie om de beslissing te herzien.
 2. Gevangenis moet 600 sloten veranderen door één WhatsApp-foto
  15

  Gevangenis moet 600 sloten veranderen door één Whats­App-fo­to

  Een stagiair van de gevangenis van Heidering nabij Berlijn was blijkbaar zo blij met zijn nieuwe werkplaats dat hij trots via WhatsApp een foto stuurde naar zijn vrienden. Op het beeld was de jongeman zelf te zien mét - eveneens duidelijk in beeld - de generale hoofdsleutel (loper) in zijn handen. Het bleek niet meteen zijn beste ingeving te zijn. Alle 600 sloten in de gevangenis moesten daarop uit voorzorg meteen worden vervangen. Kostprijs: 50.000 euro.
 1. 119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpaleis
  Play

  119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpa­leis

 2. Bizar tafereel boven Spaans landschap: hopelijk heeft deze ezel geen hoogtevrees
  Play

  Bizar tafereel boven Spaans landschap: hopelijk heeft deze ezel geen hoogte­vrees