Frans president Francois Hollande (R) en eerste minister Manuel Valls.
Volledig scherm
Frans president Francois Hollande (R) en eerste minister Manuel Valls. © REUTERS

NSA-afluisterpraktijken: Frankrijk stuurt coördinator inlichtingendiensten naar VS

NSA-spionageFrankrijk heeft vandaag een "onaanvaardbare spionage onder bondgenoten" veroordeeld, nadat verschillende media gisteren op basis van documenten op klokkenluiderwebsite Wikileaks berichtten dat de Amerikaanse inlichtingendienst NSA de drie meest recente Franse presidenten heeft afgeluisterd. Een hoge verantwoordelijke van de Franse inlichtingendiensten trekt "een van de komende dagen" naar de Verenigde Staten om het voorval te bespreken.

 1. Afluisterschandaal rond NSA dreigt Angela Merkel zuur op te breken

  Afluister­schan­daal rond NSA dreigt Angela Merkel zuur op te breken

  Het afluisterschandaal rond de Amerikaanse geheime dienst NSA en haar poging om de zaak mits een beperkt onderzoek uit de wereld te helpen, dreigt de Duitse bondskanselier Angela Merkel zuur op te breken. Haar voorstel om een speciaal onderzoeker aan te stellen die het parlement met een duidelijk afgebakend bericht "op de hoogte" brengt van de affaire, heeft aan beide kanten tegenstanders: voor de VS gaat dit te ver, voor de Duitse oppositie niet ver genoeg.
 1. Londen beschuldigt Rusland ervan “pro-Russische leider in Kiev” te willen installeren

  Londen beschul­digt Rusland ervan “pro-Russische leider in Kiev” te willen installe­ren

  De Britse regering zegt informatie te hebben dat Rusland een pro-Russische regeringsleider in Oekraïne aan de macht wil helpen, terwijl het ondertussen de opties openhoudt voor een invasie van zijn buurland. In een verklaring die het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken zaterdagavond publiceerde, staat dat de oud-parlementariër Evgeni Moerajev een potentiële kandidaat is voor de post.
 2. RECENSIE. ‘Somebody Somewhere’: “Niet om van te schaterlachen, wel om van te glimlachen”
  TV

  RECENSIE. ‘Somebody Somewhere’: “Niet om van te schaterla­chen, wel om van te glimlachen”

  Het ene moment zit u in de middelbare school en ligt de wereld voor u open, het andere bent u de veertig voorbij en hebt u de ene onvervulde droom na de andere tegenslag opgestapeld. Comédienne Bridget Everett kan erover meespreken. In ‘Somebody Somewhere’, te bekijken op Streamz, speelt ze de hoofdrol in een verhaal gebaseerd op haar eigen zoektocht naar vriendschap en vreugde in haar geboortestaat Kansas, waar wervelwinden thuis zijn. Of dit pretentieloze tussendoortje u ook van uw sokken kan blazen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 3. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.