NRA-voorzitter belachelijk gemaakt tijdens conventie: “Hij doet genoeg om schietpartijen te voorkomen: hij bidt voor de slachtoffers”

In Houston, Texas, vond een bijeenkomst plaats van de machtige Amerikaanse wapenlobby National Rifle Association (NRA). Een acteur is binnengeraakt op die meeting en kon er speechen. Eerst leek hij het op te nemen voor de NRA, maar dat is allerminst het geval. Vooral voorzitter Wayne LaPierre moet het ontgelden. “Linkse media zeggen dat hij niet genoeg doet om schietpartijen tegen te houden”, zegt de acteur. “Maar dat klopt niet. Zijn gedachten zijn bij de slachtoffers en hij bidt voor de families. Als we dat met z’n allen wat meer zouden doen, dan zouden er geen schietpartijen meer zijn.” 

  1. Van ‘Queer Eye’ tot ‘Queer as Folk’: met deze titels kijkt u helemaal Pride-proof
    TV

    Van ‘Queer Eye’ tot ‘Queer as Folk’: met deze titels kijkt u helemaal Pri­de-proof

    Brussel hing in mei al trots de vlaggen uit, de rest van de wereld volgde in juni en in augustus beleeft de Scheldestad met ‘Antwerp Pride’ traditioneel haar LGBTQ+-hoogmis. Maar een 15-jarige jubileum-editie met alle toeters, bellen, binders en pailletten is niet compleet zonder een even kleurrijk en inclusief tv-lijstje. Want ook vanop de bank kunt u zich vergapen aan op en top queer reeksen die beroeren, ontroeren, entertainen en informeren. Dat de optocht niet zomaar een bandeloos feestje is, maar begon als een opstand voor gelijke rechten en vrijheden leert u in de documentairereeks ‘Pride’ op Disney+. Waarna shows als ‘Queer as Folk’ op STARZPLAY, ‘Our Flag Means Death’ op Streamz en ‘It’s a Sin’ op VRT NU u met een lach en een traan de mensen achter het acroniem tonen.