Het Russische parlement, hier op de foto, besliste  om de straffen voor het verspreiden van zogenoemde valse informatie drastisch te verzwaren.
Volledig scherm
Het Russische parlement, hier op de foto, besliste om de straffen voor het verspreiden van zogenoemde valse informatie drastisch te verzwaren. © via REUTERS

NOS, Bloomberg en BBC weg uit Rusland, CNN stopt uitzendingen: nieuwe wet lijkt “onafhankelijke journalistiek te criminaliseren”

De publieke omroepen van Nederland en Groot-Brittannië trekken hun journalisten terug uit Rusland. Dat doet ook het Amerikaans persagentschap Bloomberg. Die beslissing komt na nieuwe wetgeving die het verbied om ‘nepnieuws’ te brengen over de Russische invasie in Oekraïne. Daarop staan celstraffen tot vijftien jaar.De Amerikaanse nieuwszender CNN heeft bekendgemaakt zijn uitzendingen in Rusland stop te zetten. Ook moest de Kremlin-kritische ‘Novaya Gazeta’ ingrijpen omwille van censuur.

  1. Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmakende ‘FIRE’
    Play
    TV

    Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmaken­de ‘FIRE’

    Streamz lost de trailer van de vierdelige documentairereeks ‘Is crypto het nieuwe goud?’ De reeks volgt negen Vlamingen en vier experten in de mysterieuze wereld van cryptovaluta en NFT’s. Ze geven elk een kritische blik op de unieke en bijzondere digitale munt. Maak kennis met de crypto-aanhangers die hun succes en tegenslagen delen. “In 2017 hebben we al onze bezittingen verkocht en dan zijn we voor bitcoin gegaan", klinkt het bij Didi Taihuttu.