Volledig scherm
© AP

Noorwegen waarschuwt: “Doodzieke tachtigplussers krijgen beter geen coronavaccin”

De Noorse gezondheidsdienst stuurt een opvallende waarschuwing de wereld in: wie heel oud én doodziek is, kan zich beter niet laten vaccineren tegen het coronavirus. Het risico zou in dat geval te groot zijn. 23 hoogbejaarden zijn overleden kort nadat ze hun eerste dosis van een coronavaccin gekregen hadden.

14 reacties

 • walther truyens

  1 maand geleden
  Ja , ze zullen zo wel sterven , geen hulp nodig van de geriaters .
 • johanneke li

  1 maand geleden
  waar het op aan komt is dat hoogbejaarde best pas gevaccineerd worden nadat ze genezen zijn van welke mogelijke ziekte hun momenteel treft maw; best op een gezond moment. als ze reeds ziek zijn moet men wachten tot de ziekte over is. maar de vaccinatie combineren met een reeds slopende ziekte kan een overlijden bespoedigen. immers hun imuunsysteem moet het vaccin ondergaan en als het al te zwak is lukt het niet.
 • Gertie Daerden

  1 maand geleden
  Als je na een positieve coronatest, binnen 28 dagen overlijdt, dan is doodsoorzaak corona. Als je van het vaccin overlijdt, dan is doodsoorzaak, je onderliggende ziekten.
 • joyce vermaelen

  1 maand geleden
  Dus de enige groep waar Corona voor gevaarlijk is mag niet gevaccineerd worden? hahah niet raar dat ze het op kinderen proberen te pushen nu. Vaccins moeten verkocht worden!
 • Mieke Claeys

  1 maand geleden
  Is het zowiezo een vraag om gezonde jonge en hoogbejaarde personen inteenten. Er bestaat een formulier vaccinatie veiligheidsclausule. Met de vraag of zij of hij bewust is vd grondstoffen die zij u toedienen in het vaccin en dat ze het formulier moeten ondertekenen dat deze persoon die u vaccineren verantwoordelijk is vd medische toestand vd patient bij het inenten . Niemand ondertekent dit formulier is toch vreemd . Als het vacvin echt zo onschuldig is
 1. Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?
  Play
  Uitgelegd

  Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?

 2. Naakte man slaat op de vlucht voor politie
  Play

  Naakte man slaat op de vlucht voor politie