AP
Volledig scherm
© AP

Noorwegen waarschuwt: “Doodzieke tachtigplussers krijgen beter geen coronavaccin”

De Noorse gezondheidsdienst stuurt een opvallende waarschuwing de wereld in: wie heel oud én doodziek is, kan zich beter niet laten vaccineren tegen het coronavirus. Het risico zou in dat geval te groot zijn. 23 hoogbejaarden zijn overleden kort nadat ze hun eerste dosis van een coronavaccin gekregen hadden.

14 reacties

 • walther truyens

  1 jaar geleden
  Ja , ze zullen zo wel sterven , geen hulp nodig van de geriaters .
 • johanneke li

  1 jaar geleden
  waar het op aan komt is dat hoogbejaarde best pas gevaccineerd worden nadat ze genezen zijn van welke mogelijke ziekte hun momenteel treft maw; best op een gezond moment. als ze reeds ziek zijn moet men wachten tot de ziekte over is. maar de vaccinatie combineren met een reeds slopende ziekte kan een overlijden bespoedigen. immers hun imuunsysteem moet het vaccin ondergaan en als het al te zwak is lukt het niet.
 • Gertie Daerden

  1 jaar geleden
  Als je na een positieve coronatest, binnen 28 dagen overlijdt, dan is doodsoorzaak corona. Als je van het vaccin overlijdt, dan is doodsoorzaak, je onderliggende ziekten.
 • joyce vermaelen

  1 jaar geleden
  Dus de enige groep waar Corona voor gevaarlijk is mag niet gevaccineerd worden? hahah niet raar dat ze het op kinderen proberen te pushen nu. Vaccins moeten verkocht worden!
 • Mieke Claeys

  1 jaar geleden
  Is het zowiezo een vraag om gezonde jonge en hoogbejaarde personen inteenten. Er bestaat een formulier vaccinatie veiligheidsclausule. Met de vraag of zij of hij bewust is vd grondstoffen die zij u toedienen in het vaccin en dat ze het formulier moeten ondertekenen dat deze persoon die u vaccineren verantwoordelijk is vd medische toestand vd patient bij het inenten . Niemand ondertekent dit formulier is toch vreemd . Als het vacvin echt zo onschuldig is
 1. REPORTAGE. Met Goedele Liekens op bezoek bij vergeten oorlogsslachtoffers uit Oekraïne: “Russische soldaten bonden moeder vast op stoel en verplichtten haar toe te kijken hoe ze haar kind verkrachtten”
  PREMIUM

  REPORTAGE. Met Goedele Liekens op bezoek bij vergeten oorlogs­slacht­of­fers uit Oekraïne: “Russische soldaten bonden moeder vast op stoel en verplicht­ten haar toe te kijken hoe ze haar kind verkracht­ten”

  Ook verkrachting is een oorlogswapen. In Oekraïne werden al honderden, misschien duizenden vrouwen en kinderen door Russische soldaten misbruikt, en velen zijn intussen zwanger van hun aanvaller. Zij zijn de vergeten slachtoffers van deze oorlog. Federaal parlementslid Goedele Liekens (Open Vld) (59) trok naar vluchthuizen in Oekraïne en Polen om die vrouwen een stem te geven. Onze reporter Inge Bosschaerts ging met haar mee.
 2. “Als Rusland niet kan winnen op het slagveld, doden ze burgers”: dodenaantal bij Russische raketaanvallen op stad bij Odesa loopt op
  Play

  “Als Rusland niet kan winnen op het slagveld, doden ze burgers”: dodenaan­tal bij Russische raketaan­val­len op stad bij Odesa loopt op

  Minstens 21 mensen, onder wie twee kinderen, zijn omgekomen bij de raketaanvallen van gisteren. Twee Russische raketten raakten een flatgebouw en een recreatiecentrum in de buurt van Odesa. “Er woonden gewone mensen, burgers”, verklaarde Oekraïens president Volodymyr Zelensky eerder al in een videoboodschap. De aanval wordt door de Oekraïense autoriteiten geïnterpreteerd als vergelding voor de Russische troepen die een dag eerder van Slangeneiland waren verdreven.