In het kleine dorpje Tysfjord wonen amper 2.000 mensen.
Volledig scherm
In het kleine dorpje Tysfjord wonen amper 2.000 mensen. © Twitter

Noorwegen in rep en roer: meer dan 150 gevallen van seksueel geweld in dorpje van 2.000 inwoners

BuitenlandDe Noorse politie heeft vandaag meer dan 150 gevallen van seksuele agressie, ook op jonge kinderen, aan het licht gebracht in een kleine gemeenschap in Lapland. De onthullingen hebben het land dooreengeschud.

4 reacties

 • danny meulders

  5 jaar geleden
  goed gewerkt als de feiten terug gaan tot 1953 , we zijn bijna 2018 ! de waarheid komt aan het licht , hoeveel van die slachtoffers of daders zijn er al gestorven !
 • Fons Billen

  5 jaar geleden
  In Zweden en Noorwegen word dit doodgezwegen al gebeurt het ginder meer dan hier !
 • Johan Verhoeven

  5 jaar geleden
  Dus als ik het goed begrijp zijn er, in een gemeente van 2.000 inwoners die min of meer in een isolement leven, over een periode van zo goed als 65 jaar 151 gevallen van seksuele agressie vastgesteld, waaronder 43 verkrachtingen. Dat is 2 verkrachtingen per 3 jaar. Uiteraard zijn er dat twee teveel (of 43 teveel zo u wil), maar zouden deze cijfers over zulk een lange periode, en nu toch ook weer niet in een dorp van 100 inwoners, dan zo uitzonderlijk zijn?
 • Jan Rottiers

  5 jaar geleden
  Lap... maakt dat mee !
 1. Beelden tonen minitornado in Zeeuwse Zierikzee: één dode, negen gewonden en veel beschadigde huizen
  Play

  Beelden tonen minitorna­do in Zeeuwse Zierikzee: één dode, negen gewonden en veel beschadig­de huizen

  Een 73-jarige vrouw uit Wassenaar in Zuid-Holland is om het leven gekomen na de minitornado in Zierikzee, een Zeeuws stadje op Schouwen-Duiveland dat ook bij Belgen geliefd is. De toeriste kreeg een dakpan op haar hoofd en overleed ter plaatse. Negen mensen raakten gewond. Buurtbewoners spreken van een “oorlogsgebied”. Minimaal honderd huurhuizen zijn beschadigd, waarvan sommige onbewoonbaar zijn.