De Noorse premier Jonas Gahr Store en minister van Justitie Emilie Enger Mehl leggen bloemen neer voor de slachtoffers en steken kaarsen aan.
Volledig scherm
De Noorse premier Jonas Gahr Store en minister van Justitie Emilie Enger Mehl leggen bloemen neer voor de slachtoffers en steken kaarsen aan. © EPA

Noorse politie wist al in 2015 van mogelijk gevaar aanslagpleger

De Noorse politie wist dat de man die vand in Kongsberg vijf mensen doodde met onder andere pijl en boog radicaliseerde en mogelijk geweld zou gebruiken. In een interview met de krant Verdens Gang zegt het hoofd van de afdeling terrorismebestrijding Arne Christian Haugstøyl dat de politie in 2015 voor het eerst over de man werd getipt.

7 reacties

 • Ludovic De Beuckeleer

  2 maanden geleden
  en dan maar op de borst kloppen dat ze goed hebben gehandeld , de top prestatie van een falend gerecht
 • stefan crama

  2 maanden geleden
  Dat zulke mensen hier probleemloos rondlopen heeft alles te maken met een falend gerecht dat steeds achter de feiten loopt. Misschien beter iets minder democratie en meer veiligheid want zoals nu kan het echt niet meer.
 • wim CLAES

  2 maanden geleden
  Das toch echt om te wenen. De politie wist het al jaren en het is weer een gek.hoe dikwijls gaat dit nog gebeuren eer we veilig zijn. In heel Europa gebeurt deze waanzin we wisten het, we verwachten het en we keken ernaar. On-ge-lijf-lijk. Geef 1 reden waarom ik geen wapendracht vergunning zou aanvragen.1.
 • Nino Brodelet

  2 maanden geleden
  En net als bij Breivik gaan de Noorse socialisten opnieuw struisvogel spelen.
 • Danny De paepe

  2 maanden geleden
  Een vermoeden van, is niet voldoende om iemand op te sluiten. In't oog houden is geen bewaking 24/24. En als een der 100-den ontspoort, welke is het? Wat zijn de indicatoren? Zeker bij einzelgangers.