Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © REUTERS

Noorse onderzoekers: "Bloedproppen te wijten aan zware immuunreactie na vaccinatie met AstraZeneca”

Een team Noorse onderzoekers zegt de oorzaak van de bloedproppen na vaccinatie met AstraZeneca te hebben achterhaald. Volgens Pål Andre Holme en zijn team van het universitair ziekenhuis van Oslo zou het vaccin een zware immuunrespons kunnen uitlokken, die op zijn beurt de bloedproppen kan verklaren. In een nieuw advies herhaalde het Europees Geneesmiddelenagentschap vandaag wel dat het vaccin van AstraZeneca “veilig en effectief is”. De risico’s op zeldzame bijwerkingen wegen niet op tegen de voordelen van de vaccinatie, zegt het EMA. 

54 reacties

 • bernard vermeulen

  2 maanden geleden
  Wij Belgen worden door onze regering belachelijk gemaakt, ze kunnen niks vanaf dat er cijfers mee gemoeid zijn, tellen kunnen ze niet, als een zakenmens niet kan tellen gaat hij over kop, latijn en mooie woorden, kleuren met spelling, d en dt perfect kenende maar helaas cijferen kunnen ze niet en ze verwonderen zich dat niks kan lopen zoals op papier, ze begrijpen zichzelf niet, vraag uitleg na een vergadering en ieder heeft zijn eigen interpretatie, dus onbegonnen zaak en dringend vivaldi stop.
 • Leon Dendoncker

  2 maanden geleden
  Men vergeet dat het vaccin maar 8 maanden werkt, zodoende men zal zich alle jaren moeten laten inenten zoals een griepspuit anders kan men het terug krijgen met alle gevolgen, nu is het het goedkoopst maar wacht af wij gaan dit dubbel en dik terug betalen. Niks is gratis.
 • Danny Govaerts

  2 maanden geleden
  Zou het ook niet kunnen dat door het massaal inspuiten er af en toe iemand is die te snel wil werken en een minimum aan lucht in de tip van de spuit heeft voor hij het vlees in gaat.
 • Roger Verbrugge

  2 maanden geleden
  Wat met bloedverdunners? Maken die het erger of is het juist omgekeerd.
 • michel lauwens

  2 maanden geleden
  Sharon Debeul in de vacins zit geen verzwakt virus, maar Spike eiwit van het virus, ofwel een vector van het virus ofwel een stukje mRNA. Al deze zijn deeltjes die nooit de ziekte zelf zullen veroorzaken maar alleen zorgen dat het lichaam ze als “ lichaamsvreemd “ aanschouwt en er antistoffen tegen maakt. Hierdoor, als je het virus echt krijgt, zal je lichaam al antistoffen klaarhebben die onmiddellijk de afweer tegen het virus zal starten
 1. Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype
  Play

  Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype

 2. Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas
  Play
  Erfgenaam Gezocht

  Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas