De controletoren van de luchthaven van Bergen.
Volledig scherm
De controletoren van de luchthaven van Bergen. © ANP / EPA

Noorse inlichtingendienst vermoedt Russische betrokkenheid bij dronewaarnemingen nabij luchthavens

De Noorse veiligheidsdienst onderzoekt verscheidene meldingen van drones in de buurt van belangrijke infrastructuur. Woensdagochtend werd de luchthaven van Bergen, Noorwegens tweede grootste stad, nog tijdelijk afgesloten omdat omwonenden er minstens één drone hadden gespot.

 1. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.
 2. Moordenaar maakt TikTok-filmpjes met nieuwe kleren op oprit van slachtoffer

  Moordenaar maakt Tik­Tok-film­pjes met nieuwe kleren op oprit van slachtof­fer

  Bovenstaande beelden tonen hoe Mohammed El-Abboud (28) pronkt met zijn nieuwe kleren op TikTok. Die heeft hij net gekocht door de auto van Louise Kam te verkopen nadat hij de dame om het leven bracht met zijn handlanger. Hij maakt de beelden in het Engelse Hertfordshire, op de oprit van zijn slachtoffer. Het duo probeerde Kam eerst op te lichten, maar toen dat fout liep, doodden ze de 71-jarige vrouw. El-Abboud en zijn handlanger worden veroordeeld tot een gevangenisstraf van 35 jaar.