De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un.
Volledig scherm
De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. © AP

Noord-Koreanen “moeten honden afgeven zodat ze als voedsel kunnen dienen”

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un zou vorige maand een verbod hebben uitgevaardigd op het houden van honden. Dat meldt de grootste en oudste krant van Zuid-Korea, Chosun Ilbo. Volgens bronnen van de krant zouden eigenaars hun huisdier moeten afgeven omdat ze gezien worden als symbool van “westerse decadentie” en sociale onvrede aanwakkeren. En om de voedselschaarste in het land op te lossen.

1 reactie

 • piet devlieger

  9 maanden geleden
  Als ik zo eens rondkijk in de supermarkt en zie hoeveel dierenvoeding er te koop is dan kan ik enkel concluderen dat veel huisdieren beter leven en gevoed worden dan veel mensen - ook hier in België.
 1. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”
  Livios

  Indrukwek­ken­de renovatie van Gentse burgerwo­ning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
 1. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"

 2. Oudste radiopresentator ter wereld (96) stopt na 72 jaar
  Play

  Oudste radiopre­sen­ta­tor ter wereld (96) stopt na 72 jaar