De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un.
Volledig scherm
De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. © AP

Noord-Koreanen “moeten honden afgeven zodat ze als voedsel kunnen dienen”

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un zou vorige maand een verbod hebben uitgevaardigd op het houden van honden. Dat meldt de grootste en oudste krant van Zuid-Korea, Chosun Ilbo. Volgens bronnen van de krant zouden eigenaars hun huisdier moeten afgeven omdat ze gezien worden als symbool van “westerse decadentie” en sociale onvrede aanwakkeren. En om de voedselschaarste in het land op te lossen.

1 reactie

  • piet devlieger

    1 jaar geleden
    Als ik zo eens rondkijk in de supermarkt en zie hoeveel dierenvoeding er te koop is dan kan ik enkel concluderen dat veel huisdieren beter leven en gevoed worden dan veel mensen - ook hier in België.
  1. Twee keer ontsnapt uit Noord-Korea, maar de littekens blijven: “Na hongersnood kwamen mensenhandel en deportatie”

    Twee keer ontsnapt uit Noord-Ko­rea, maar de littekens blijven: “Na hongers­nood kwamen mensenhan­del en deportatie”

    Als simpele burger ontsnappen uit Noord-Korea blijft een huzarenstukje. Jihyun Park is er tot twee keer toe in geslaagd, maar haar traumatische verleden blijft als een molensteen rond haar nek hangen. Zo zag de vrouw bijvoorbeeld haar eigen nonkel sterven van de honger. Ze belandde als slachtoffer van mensenhandel in de klauwen van een wrede landbouwer en werd nadien nog maandenlang afgebeuld in een werkkamp. In ‘The Sun’ doet de vrouw nu haar ontluisterende verhaal.