Een beeld uit Squid Game
Volledig scherm
Een beeld uit Squid Game © Reporters / Splash

Noord-Koreaan voor vuurpeloton wegens Squid Game

Een Noord-Koreaanse jongeman is veroordeeld tot de doodstraf omdat hij een USB-stick met videobestanden van de Zuid-Koreaanse Netflix-serie ‘Squid Game’ het land heeft binnengesmokkeld. Het vonnis zal worden uitgevoerd door een vuurpeloton. Dat meldt ‘Radio Free Asia’.

 1. Indiase chef Defensie en echtgenote sterven nadat helikopter neerstort, ook elf andere inzittenden komen om
  India

  Indiase chef Defensie en echtgenote sterven nadat helikopter neerstort, ook elf andere inzitten­den komen om

  Een helikopter met de Indiase chef Defensie, generaal Bipin Rawat, aan boord is neergestort in Tamil Nadu, een deelstaat in het zuidoosten van het land. Dat maakte de luchtmacht bekend. Er zouden zeker dertien doden zijn gevallen, waaronder de generaal en zijn echtgenote. Lokale media berichten dat de helikopter woensdagmiddag opgestegen was vanop de luchtmachtbasis van het dorp Sulur. De 63-jarige generaal Rawat, die aanzien werd als een getrouwe van premier Narendra Modi, was de eerste chef Defensie van India. De regering creëerde de functie in 2019.
 2. China en Rusland willen sancties tegen Noord-Korea versoepelen

  China en Rusland willen sancties tegen Noord-Ko­rea versoepe­len

  China en Rusland dringen aan op versoepeling van de internationale sancties tegen Noord-Korea. Dat blijkt vandaag uit een ontwerpresolutie van de VN-Veiligheidsraad. De twee landen willen "de levenskwaliteit van de burgerbevolking in Noord-Korea verbeteren" door handelsbeperkingen op landbouwproducten, zeevruchten, textiel en olieproducten op te heffen. Ook bepleiten ze opheffing van het verbod voor Noord-Koreanen om in het buitenland te werken.