Een beeld uit Squid Game
Volledig scherm
Een beeld uit Squid Game © Reporters / Splash

Noord-Koreaan voor vuurpeloton wegens Squid Game

Een Noord-Koreaanse jongeman is veroordeeld tot de doodstraf omdat hij een USB-stick met videobestanden van de Zuid-Koreaanse Netflix-serie ‘Squid Game’ het land heeft binnengesmokkeld. Het vonnis zal worden uitgevoerd door een vuurpeloton. Dat meldt ‘Radio Free Asia’.

 1. Eerst ontvluchtte hij Noord-Korea, nu ontsnapt hij uit Chinese gevangenis: premie van 23.000 dollar voor wie hem vindt

  Eerst ontvlucht­te hij Noord-Ko­rea, nu ontsnapt hij uit Chinese gevangenis: premie van 23.000 dollar voor wie hem vindt

  Een Noord-Koreaanse man is ontsnapt uit de zwaar beveiligde gevangenis in Jilin en heeft nu een premie van 23.000 dollar (19.787 euro) op zijn hoofd staan. Zhu Xianjian ontvluchtte Noord-Korea, maar werd vervolgens veroordeeld tot 11 jaar cel voor een illegale oversteek van de Chinese landgrens. De video van zijn ontsnapping was een hit op de Chinese sociale media, maar werd nu offline gehaald door de overheid.
 2. Russisch ex-president Medvedev: “Zonder kernwapens zou Rusland al uit elkaar gescheurd zijn”
  24

  Russisch ex-president Medvedev: “Zonder kernwapens zou Rusland al uit elkaar gescheurd zijn”

  De voormalige president Dmitry Medvedev zegt dat Rusland al in stukken zou zijn gescheurd als het geen kernwapenarsenaal had. “Hoe hard het ook klinkt, voor een groot deel houdt het nucleaire arsenaal de meeste heethoofden in bedwang”, zei de plaatsvervangend voorzitter van de Veiligheidsraad dinsdag tegen het Russische persbureau Interfax. Al vanaf dag één van de invasie is er vrees voor een escalatie van het conflict door de inzet van kernwapens.