De zwaarbewaakte grens tussen Noord- en Zuid-Korea
Volledig scherm
De zwaarbewaakte grens tussen Noord- en Zuid-Korea © AP

Noord-Koreaan steekt al zwemmend de grens met Zuid-Korea over

Een Noord-Koreaan is erin geslaagd al zwemmend de oversteek te maken naar Zuid-Korea. De man had zes uur nodig om een van de sterkst gemilitariseerde grenzen ter wereld al zwemmend te omzeilen, dat meldt een Zuid-Koreaanse verantwoordelijke. Zuid-Koreaanse media en oppositie uitten al kritiek omdat het voorval de tekortkomingen van de Zuid-Koreaanse grensbewaking aantoont.

 1. Spanningen tussen Rusland en Oekraïne: Rusland stuurt 15 oorlogsschepen naar Zwarte Zee, diplomaten worden uitgewezen
  20

  Spanningen tussen Rusland en Oekraïne: Rusland stuurt 15 oorlogs­sche­pen naar Zwarte Zee, diplomaten worden uitgewezen

  In een periode van oplopende spanningen met buurland Oekraïne heeft Rusland vijftien oorlogsschepen voor oefeningen naar de Zwarte Zee gestuurd. Het Russische persbureau Interfax meldde op gezag van de marine dat de schepen door de Straat van Kertsj zijn gevaren. Oekraïne besloot vandaag een Russische diplomaat uit te wijzen, nadat Rusland vrijdag een Oekraïense diplomaat arresteerde in Sint-Petersburg.
 2. Meer dan 18.000 verdwijningen van minderjarige vreemdelingen in Europa laatste drie jaar

  Meer dan 18.000 verdwijnin­gen van minderjari­ge vreemdelin­gen in Europa laatste drie jaar

  Tussen 2018 en 2020 zijn in Europa 18.292 verdwijningen geregistreerd van niet-begeleide minderjarige vreemdelingen. Dat berichten Knack en De Standaard op basis van een onderzoek van journalistencollectief Lost In Europe, waar Knack en De Standaard aan meewerkten. Het daadwerkelijke aantal verdwijningen ligt sowieso nog hoger. Meerdere landen - waaronder Frankrijk en Roemenië - registreren de verdwijningen niet.
 1. Honden richten ravage aan en kunnen niet wachten om het aan hun baasje te tonen
  Play

  Honden richten ravage aan en kunnen niet wachten om het aan hun baasje te tonen

 2. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil