Noord-Koreaanse overlopers gebruiken ballonnen om anti-regime pamfletten en humanitaire hulp over de zwaarbewapende grens van de landen te sturen
Volledig scherm
Noord-Koreaanse overlopers gebruiken ballonnen om anti-regime pamfletten en humanitaire hulp over de zwaarbewapende grens van de landen te sturen © AP

Noord-Korea zegt dat Zuid-Korea achter Covid-uitbraak zit: "Ze stuurden ballonnen met corona naar ons”

Noord-Korea zegt de oorzaak te hebben gevonden van de Covid-19 uitbraak in hun land: ballonnen met het virus uit het zuiden. De Noord-Koreaanse staatsmedia waarschuwt de bevolking om op te letten als ze vreemde voorwerpen uit de lucht tegen komen. Twee jaar lang hield Noord-Korea vol geen enkel Covid-19 geval te hebben ontdekt, maar nu zoeken ze een schuldige voor de grote uitbraak die in mei startte.

 1. IN BEELD. Zonnebaden op rotsen in plaats van ligstoel: waterpeil Gardameer drastisch gezakt
  Play
  3

  IN BEELD. Zonnebaden op rotsen in plaats van ligstoel: waterpeil Gardameer drastisch gezakt

  Hitte en droogte teisteren al maanden het noorden van Italië. Als gevolg kreunen belangrijke rivieren, zoals de Po, onder historisch lage waterstanden. Dat bedreigt dan weer de oogst van veel Italiaanse boeren. En dus hebben de autoriteiten beslist om op gezette tijden water uit meren naar de rivier te laten vloeien. De waterstanden van de meren dragen hiervan de gevolgen. In het Gardameer staat het water nu al ruim een meter lager dan normaal. Grote vlaktes kale rotsen zijn zichtbaar geworden. Wie hiervan de dupe is? Verhuurders van ligstoelen. Want wie huurt nu een dure ligstoel wanneer er even verderop op de rotsen voldoende plaats is om gratis een handdoek uit te rollen?
 1. Britse scholen overwegen lesweek van drie dagen om hogere energiekosten en lerarenlonen te drukken

  Britse scholen overwegen lesweek van drie dagen om hogere energiekos­ten en lerarenlo­nen te drukken

  Scholen in het Verenigd Koninkrijk houden deze zomervakantie “crisisberaad” om te bekijken hoe ze in het nieuwe schooljaar het hoofd boven water kunnen houden. Dat schrijft de Britse krant ‘The Telegraph’. Een van de plannen die op tafel liggen, is het aantal lesdagen te verminderen tot drie of vier per week. Oorzaak zijn de hogere energiekosten en een stijging van de lerarenlonen.