Rakettest van Noord-Korea wordt uitgezonden op televisie in treinstation in Seoul.
Volledig scherm
Rakettest van Noord-Korea wordt uitgezonden op televisie in treinstation in Seoul. © AP

Noord-Korea voert rakettest uit net wanneer Amerikaanse vicepresident Kamala Harris Zuid-Korea verlaat

Noord-Korea heeft opnieuw een ballistische raket afgevuurd, enkele uren nadat de Amerikaanse vicepresident Kamala Harris uit Zuid-Korea is vetrokken. Dat zegt het Zuid-Koreaanse leger.

 1. Willem Engel trekt stekker uit corona-actiegroep Viruswaarheid
  Nederland
  7

  Willem Engel trekt stekker uit corona-actiegroep Viruswaar­heid

  De Nederlandse actiegroep Viruswaarheid houdt op te bestaan. Directe aanleiding is een recente rechtszaak, die ertoe leidde dat ING Bank de bankrekening mocht opheffen. “Zonder rekening is deelname aan het maatschappelijk verkeer onmogelijk. Dat betekent dus dat we gaan stoppen”, zegt kopstuk Jeroen Pols. In ons land is vooral mede-oprichter Willem Engel bekend doordat hij verschillende keren viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven) voor de rechter sleepte.
 2. EU-parlementariërs die weigerden Rusland als terreurstaat te erkennen, treffen bloederige posters op kantoordeuren aan

  EU-parlementa­riërs die weigerden Rusland als terreurs­taat te erkennen, treffen bloederige posters op kantoordeu­ren aan

  De Europarlementsleden die eergisteren tegen de resolutie stemden waarin Rusland als een terreurstaat wordt erkend, troffen gisteren niet mis te verstane protestposters aan op de deur van hun kantoor. Op de posters staat de Russische president Vladimir Poetin afgebeeld met een bloederige handafdruk over zijn gezicht. “Met mijn stem steun ik een terrorist”, staat erbij geschreven.