Noord-Korea is een bondgenoot van Rusland. Archiefbeeld van een ontmoeting tussen de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un en de Russische president Vladimir Poetin (25/04/2019).
Volledig scherm
Noord-Korea is een bondgenoot van Rusland. Archiefbeeld van een ontmoeting tussen de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un en de Russische president Vladimir Poetin (25/04/2019). © AP

Noord-Korea verdedigt Russische annexatie van Oekraïense gebieden: “Volkomen legitiem”

Noord-Korea steunt de Russische annexatie van de vier Oekraïense bezette gebieden Loehansk, Donetsk, Zaporizja en Cherson. Het land heeft ook de maatregelen van de Verenigde Naties, de Verenigde Staten en hun bondgenoten tegen Rusland veroordeeld.

 1. Duizenden betogen tegen zerocovidbeleid in verscheidene steden in China: “Weg met Xi Jinping”
  Play
  4

  Duizenden betogen tegen zerocovid­be­leid in verscheide­ne steden in China: “Weg met Xi Jinping”

  Heel wat mensen zijn zondag in Peking, Shanghai, Wuhan en andere steden de straat op getrokken om te protesteren tegen de verregaande lockdowns, een zeldzame manifestatie van vijandigheid tegen het bewind van president Xi Jinping en zijn draconisch zerocovidbeleid dat sinds bijna drie jaar toegepast wordt. Verschillende personen, waaronder een reporter van de Britse omroep BBC, werden opgepakt in Shanghai.
 2. Zelensky waarschuwt Oekraïners voor strenge winter: “Samen kunnen we alles doorstaan”

  Zelensky waarschuwt Oekraïners voor strenge winter: “Samen kunnen we alles doorstaan”

  Oekraïners moeten zich voorbereiden op een lange en strenge winter met hevige Russische beschietingen. Dat zei president Volodymyr Zelensky zondagavond in een videoboodschap. "Zolang ze raketten hebben, zullen ze niet rusten", zei Zelensky over de Russen. "Rusland probeert deze winter de koude tegen het volk te gebruiken", zei het staatshoofd over de recente gerichte aanvallen van Moskou op energiecentrales in Oekraïne.
 3. Nederlandse politie beëindigt illegale rave met 3.000 bezoekers: ook veel Belgen aanwezig
  Play
  4

  Nederland­se politie beëindigt illegale rave met 3.000 bezoekers: ook veel Belgen aanwezig

  In Nederland heeft de politie vannacht ingegrepen bij een illegaal feest waar veel bezoekers op af waren gekomen. Daarbij werden afritten van de snelweg afgesloten om meer feestgangers te weren. Volgens de organisator waren er zo’n 3.000 feestgangers aanwezig in Ammerzoden (Gelderland), vlak bij ‘s Hertogenbosch. Rond 7.45 uur ging de muziek uit en kwamen de feestgangers naar buiten.