De pro-Britse paramilitairen stuurden aan brief aan premier Boris Johnson.
Volledig scherm
De pro-Britse paramilitairen stuurden aan brief aan premier Boris Johnson. © Getty Images

Noord-Ierse paramilitairen trekken steun aan historische Goedevrijdagakkoord uit 1998 in

BrexitNoord-Ierse paramilitaire organisaties trekken hun steun aan het Goedevrijdagakkoord tijdelijk in. Dat staat volgens de krant Belfast Telegraph in een brief die de overkoepelende organisatie LCC (Raad Loyalistische Gemeenschappen) stuurde aan premier Boris Johnson. De pro-Britse paramilitairen verzetten zich zo tegen afspraken die premier Johnson met de Europese Unie heeft gemaakt over de brexit. Noord-Ierland heeft daardoor een aparte status gekregen binnen het Verenigd Koninkrijk.

1 reactie

 • Ludwig De Witte-Steen

  1 maand geleden
  De populisten dachten dat ze door de brexit in de hemel gingen raken. Maar wat een prijs zullen ze voor hun pleziertje betalen: economie in duigen en een totale desintegratie van het VK. Zouden ze hun lesje al geleerd hebben, of spelen ze nog altijd dat ze blind en doof zijn?
 1. Hoe de jonge Kürt Rogiers een trauma opliep als misdienaar: "Hij weende meer dan de mensen die naar de begrafenis kwamen"
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Hoe de jonge Kürt Rogiers een trauma opliep als misdienaar: "Hij weende meer dan de mensen die naar de begrafenis kwamen"

 2. Altijd al gedroomd van schommel die effectief overkop gaat?
  Play

  Altijd al gedroomd van schommel die effectief overkop gaat?