Nooit eerder getoonde bewakingsbeelden tonen de chaos in het Capitool tijdens de bestorming door Trump-supporters op 6 januari 2021.
Volledig scherm
Nooit eerder getoonde bewakingsbeelden tonen de chaos in het Capitool tijdens de bestorming door Trump-supporters op 6 januari 2021. © ANP

Nooit vertoonde beelden van chaos in Capitool tijdens impeachmentproces, toch zullen veel Republikeinen Trump vrijspreken

UPDATEIn de Amerikaanse Senaat is woensdag het afzettingsproces tegen de oud-president Donald Trump hernomen. Dinsdag besloot een meerderheid van de Senaat dat het proces tegen hem grondwettelijk is. Op deze tweede procesdag tonen de aanklagers nooit eerder geziene beelden gemaakt door bewakingscamera’s in het Capitool en bodycams van bewakingsagenten. Hoewel veel Republikeinse kopstukken onder de indruk zijn, willen ze Trump niet verantwoordelijk houden voor de bestorming. 

  1. Trump en Republikeinen woest over “krankzinnig en desastreus optreden” van advocaten tijdens impeachmentproces

    Trump en Republikei­nen woest over “krankzin­nig en desastreus optreden” van advocaten tijdens impeach­ment­pro­ces

    Republikeinse senatoren én ex-president Donald Trump hebben grote kritiek geuit op het optreden van Trumps advocaten tijdens de eerste dag van het proces in de Senaat. Bruce Castor en David Schoen konden ook bij juristen geen potten breken, integendeel. Hun warrige uitleg deed de president mogelijk meer kwaad dan goed. Uiteindelijk stemden zes Republikeinen met de Democraten mee om het impeachmentproces verder te zetten.