Militairen bewaken een gevangenis in Guayaquil, Ecuador.
Volledig scherm
Militairen bewaken een gevangenis in Guayaquil, Ecuador. © AFP

Noodtoestand in gevangenissen in Ecuador met maand verlengd

De president van Ecuador Guillermo Lasso heeft maandag de noodtoestand in de gevangenissen in het land met een maand verlengd, tot 29 december. Sinds begin 2020 zijn al meer dan 300 gevangenen gestorven bij de hevige gevechten tussen leden van rivaliserende bendes.

 1. Russische 'Zwarte Makelaar' die gezin met kinderen liet uitmoorden vrij nadat hij 6 maanden voor Wagner vocht in Oekraïne: nabestaanden woest

  Russische 'Zwarte Makelaar' die gezin met kinderen liet uitmoorden vrij nadat hij 6 maanden voor Wagner vocht in Oekraïne: nabestaan­den woest

  Er is ophef in Rusland over de vrijlating van een aantal gevangenen die zich aansloten bij de Wagnergroep, zes maanden gingen vechten in Oekraïne en overleefden. Onder hen de beruchte ‘Zwarte Makelaar’ uit Sint-Petersburg, die onder meer een gezin met twee jonge kinderen liet uitmoorden. Alexander Tyutin (66) reisde intussen naar Turkije, waar hij een nieuw leven begon met zijn vrouw. Tot grote woede van de nabestaanden van zijn slachtoffers.
 2. Gert Verheyen breekt in ‘Over de oceaan’ na pijnlijk bericht van zijn zoon: “Het schuldgevoel draag ik nog altijd mee”
  PREMIUM
  TV
  21

  Gert Verheyen breekt in ‘Over de oceaan’ na pijnlijk bericht van zijn zoon: “Het schuldge­voel draag ik nog altijd mee”

  Het is een Gert Verheyen (52) die we nog niet eerder zagen. Wanneer zijn drie zoons in ‘Over de oceaan’ vertellen dat hun papa sinds de scheiding weinig initiatief neemt om contact met hen te zoeken, kan de nuchtere voetbalanalist zijn tranen niet bedwingen. Wat volgt is een bijzonder open getuigenis over ‘de grootste mislukking uit zijn leven’. “Het moment dat ik hen vertelde dat ik wegging, vergeet ik nooit meer.”