Vorige week pikte het reddingsschip Ocean Viking al 180 bootvluchtelingen op uit de Middellandse Zee. Ze werden naar het Italiaanse eiland Lampedusa gebracht. De afgelopen 24 uur kwamen er nog eens zeshonderd vluchtelingen bij waardoor er nu sprake is van een noodsituatie op het eiland.
Volledig scherm
Vorige week pikte het reddingsschip Ocean Viking al 180 bootvluchtelingen op uit de Middellandse Zee. Ze werden naar het Italiaanse eiland Lampedusa gebracht. De afgelopen 24 uur kwamen er nog eens zeshonderd vluchtelingen bij waardoor er nu sprake is van een noodsituatie op het eiland. © AFP

Noodsituatie op Italiaanse eiland Lampedusa door aankomst van ruim 600 migranten

Op het Italiaanse eiland Lampedusa zijn de afgelopen 24 uur ruim zeshonderd migranten aangekomen. Op ongeveer twintig verschillende boten afkomstig uit zowel Tunesië als Libië zaten ook vrouwen en kinderen. Op het eiland is sprake van een noodsituatie, het opvangcentrum heeft maar plek voor 95 migranten, en de geldende coronavoorschriften maken de opvang nog ingewikkelder.

1 reactie

 • Rudi De Man

  10 maanden geleden
  Gewoon terugsturen - anders blijven ze komen, en dat is duidelijk ook geen oplossing
 1. Schip met aan boord 276 vluchtelingen tegengehouden door Turkse autoriteiten

  Schip met aan boord 276 vluchtelin­gen tegengehou­den door Turkse autoritei­ten

  De Turkse autoriteiten hebben dinsdag een schip geënterd met aan boord 276 migranten en acht vermoedelijke smokkelaars. Het schip was de haven van Izmir aan het verlaten, meldt de kustwacht. De vluchtelingen kwamen uit onder meer Afghanistan, Bangladesh, de Centraal-Afrikaanse Republiek, Iran, Somalië en Syrië. Onder hen waren 46 vrouwen en 59 kinderen. Het is nog onduidelijk wat de bestemming van het schip was.
 1. Ferraribestuurder onder invloed geeft plankgas en verliest meteen controle
  Play

  Ferraribe­stuur­der onder invloed geeft plankgas en verliest meteen controle

 2. Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”
  Play

  Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”