De Argentijnse president Alberto Fernández (midden) vormt samen met andere leden van zijn regering en mensen van sociale organisaties een 'X' in Buenos Aires. Argentinië maakte woensdag bekend dat non-binaire personen een nationale ID-kaart of paspoort aan kunnen vragen met een 'X' als geslachtsaanduiding.
Volledig scherm
De Argentijnse president Alberto Fernández (midden) vormt samen met andere leden van zijn regering en mensen van sociale organisaties een 'X' in Buenos Aires. Argentinië maakte woensdag bekend dat non-binaire personen een nationale ID-kaart of paspoort aan kunnen vragen met een 'X' als geslachtsaanduiding. © EPA

Non-binaire Argentijnen kunnen ID-kaart of paspoort met ‘X’ aanvragen

Argentinië maakte woensdag bekend dat non-binaire personen een nationale ID-kaart of paspoort aan kunnen vragen met een 'X' als geslachtsaanduiding. Het Zuid-Amerikaanse land is daarmee het eerste in de regio dat mensen die zich man noch vrouw voelen deze mogelijkheid biedt.

  1. De beste films en series met een LGBTQ+-verhaal volgens regisseur Charlie Dewulf: “Ze werken als een handleiding”

    De beste films en series met een LG­BTQ+-ver­haal volgens regisseur Charlie Dewulf: “Ze werken als een handlei­ding”

    Harry Styles (27) kruipt voor ‘My Policeman’ in de huid van de gay politieagent Tom Burgess. Spraakmakend? Nee, maar dat hij uit de kleren gaat voor de seksscènes en niets aan de verbeelding zou overlaten, maakt het nu al een van de meest besproken films van 2021. Al is het lang niet de enige prent met een gay storyline die stof doet opwaaien. We spraken met Charlie Dewulf (26), ‘Brak’-regisseur en non-binair, over diens favoriete LGBTQ+-films en -series.