Joe Biden neemt het op 3 november op tegen Donald Trump.
Volledig scherm
Joe Biden neemt het op 3 november op tegen Donald Trump. © AP

Nog vijf maanden tot presidentsverkiezingen: Biden vergroot voorsprong op Trump in de peilingen

Democratisch presidentskandidaat Joe Biden ligt in een peiling van The Washington Post en ABC News momenteel tien procentpunt voor op huidig president Donald Trump. Ook andere peilingen tonen een voorsprong voor Biden. Met nog vijf maanden voor de presidentsverkiezingen belooft het razend spannend te worden in november. 

18 reacties

 • Christine Laevers

  8 maanden geleden
  Ik hoop van harte dat hij niet herverkozen wordt. Gebeurt dit wel dan gaat elke weldenkende politicus op deze planeet afstand van hem houden. Wie wilt nu met die ongeletterde man geassocieerd worden ? Een Bolsonaro misschien ?
 • Heinrich Wolf

  8 maanden geleden
  Ik heb gisteren de recente cijfers van de "2020 Presidential Election Polls" opgezocht. Ook Trump's geliefde Fox News tonen een achterstand van 8% [Biden 48% Trump 40%]. Maar dat is de stand van 20 mei. Benieuwd "what's next". In elk geval doen deze cijfers me hopen dat aan het einde zal "You Are Fired" staan.
 • ivan de ridder

  8 maanden geleden
  Erwin Fiers, ik geloof nooit dat iemand die zelfs geen coherent gesprek kan voeren zonder 100 keer te vertellen over hoe geweldig hij is in staat is om beslissingen met toekomstvisie te nemen. Ik geloof eerder dat er andere mensen aan de touwtjes trekken en hem laten doen/zeggen wat hij wenst.
 • Erwin Fiers

  8 maanden geleden
  Obama riep op tot kalmte.Nu net vernomen dat er een politieagent in het hoofd is geschoten en in kritieke toestand naar het ziekenhuis is gevoerd.Een anti-Trump aanhanger waarschijnlijk.Dit is geen oplossing.En met de coronacrisis zullen er weer veel besmettingen bijkomen.Trump zou met de familie van Floyd moeten praten.Onlangs blanke autochauffeur vermoord door een politieagent.Waar zijn de linkse relschoppers nu?
 • Hilde Bogaert

  8 maanden geleden
  Niet dat 4 jaar geleden iemand echt trump in het witte huis zag...
 1. Greet De Keyser vanuit de VS, waar geweld met nog meer geweld wordt beantwoord: “Op momenten als deze verwachten de Amerikanen steun van hun president”
  PREMIUM

  Greet De Keyser vanuit de VS, waar geweld met nog meer geweld wordt beantwoord: “Op momenten als deze verwachten de Amerikanen steun van hun president”

  Zes dagen van woede, protest, vernielingen en plunderingen tegen het misbruik van geweld bij de Amerikaanse politie heeft vooral duidelijk gemaakt dat dit niet zomaar zal verdwijnen. In 21 staten is de Nationale Garde ingezet, maar onze VS-expert Greet De Keyser zag hoe ook zij niet konden verhinderen dat de protestmarsen op de meeste plaatsen ontaarden in geweld. Wat kan president Donald Trump doen om dit te stoppen: slaan of zalven? En wie zijn de demonstranten?
 1. Colombiaanse drugsbaron in 2010 veroordeeld tot 32 jaar cel in VS, nu opgepakt in Nederlandse cokemanege
  PREMIUM

  Colombiaan­se drugsbaron in 2010 veroor­deeld tot 32 jaar cel in VS, nu opgepakt in Nederland­se cokemanege

  Eén van de Colombianen die in augustus 2020 werd gearresteerd in de cocaïnewasserij in het Nederlandse Nijeveen (provincie Drenthe), blijkt drugsbaron Alejandro C. (40) te zijn. Een man die in de Verenigde Staten in 2010 werd veroordeeld tot 32 jaar cel voor heroïnehandel. Hoe kon hij alweer vrij zijn? Een Amerikaanse agent, die destijds betrokken was bij de zaak: “Ik ben teleurgesteld.”
 2. Kransje van 20 dikbetaalde juryleden beslist over Trumps eventuele comeback op Facebook

  Kransje van 20 dikbetaal­de juryleden beslist over Trumps eventuele comeback op Facebook

  Ze zijn met 20 en komen uit 18 landen, verdeeld over alle continenten. Ze kloppen weken van amper vijftien uur en krijgen daar, volgens de New York Times, van Mark Zuckerberg zeker 100.000 dollar (82.000 euro) per jaar voor. De Facebook-baas heeft er dus iets voor over om de mensen te doen geloven in de onpartijdigheid van zijn bedrijf als het gaat over het bannen van bepaalde figuren van de sociaalnetwerksite. Zoals het beroemdste geval: Donald Trump. Of de voormalige president al dan niet mag terugkeren op het platform, daar beslissen de onafhankelijke Facebook-rechters over.
 1. Relschoppers in Nederland laten spoor van vernieling achter
  Play

  Relschop­pers in Nederland laten spoor van vernieling achter

 2. Chuck Schumer doet gênante verspreking tijdens belangrijke speech
  Play

  Chuck Schumer doet gênante verspre­king tijdens belangrij­ke speech