VLNR: minister van Financiën Rishi Sunak, minister van Buitenlandse Zaken Liz Truss, het parlementslid van Nigeriaanse afkomst Kemi Badenoch en ex-minister van Defensie Penny Mordaunt.
Volledig scherm
VLNR: minister van Financiën Rishi Sunak, minister van Buitenlandse Zaken Liz Truss, het parlementslid van Nigeriaanse afkomst Kemi Badenoch en ex-minister van Defensie Penny Mordaunt. © AFP

Nog vier kandidaten in de running om Boris Johnson op te volgen

Er zijn nog vier kandidaten in de running om Boris Johnson op te volgen als de leider van de Conservatieve Partij en om dus de nieuwe Britse premier te worden. Bij een stemming eindigde Tom Tugendhat op de laatste plaats.

 1. Vanaf nu kan je een betaalpauze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?
  Spaargids.be

  Vanaf nu kan je een betaalpau­ze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?

  Wie zijn rekeningen niet langer kan betalen, kan vanaf vandaag een betaalpauze voor de hypothecaire lening aanvragen. Om in aanmerking te komen, moet je aan enkele voorwaarden voldoen. Is dat het geval, dan hoef je van je lening gedurende een jaar geen kapitaal af te lossen, maar betaal je alleen de intresten. Hoeveel is dat dan precies? En schuilen er ook addertjes onder het gras? Spaargids.be zocht het uit.
 2. Bezorgdheid rond beelden van Russische nucleaire trein: “Dit lijkt voorlopig een onbevestigd gerucht”
  Play

  Bezorgd­heid rond beelden van Russische nucleaire trein: “Dit lijkt voorlopig een onbeves­tigd gerucht”

  De vrees voor een nucleaire escalatie van Rusland in de oorlog met Oekraïne is toegenomen nadat er zondag een grote Russische goederentrein in beweging is gezet. De trein wordt in verband gebracht met het vervoer van gespecialiseerde militaire apparatuur, met name een afdeling van het Russische leger die zich bezighoudt met kernwapens. Dat melden verschillende internationale media. Onze oorlogsreporter Robin Ramaekers beschouwt de nucleaire trein voorlopig nog als een onbevestigd gerucht, maar duidt wel op een mogelijke nucleaire test op de Zwarte Zee.