REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Nog veel onbeantwoorde vragen na WHO-onderzoek naar oorsprong coronavirus: “Virus overgedragen door andere soort op mens is waarschijnlijkste hypothese"

De WHO-experts hebben na afloop van hun missie in de Chinese stad Wuhan, naar de oorsprong van het coronavirus, vier hypotheses naar voren geschoven. Het meest waarschijnlijke scenario is dat een dier als “tussensoort” fungeerde om het virus op de mens over te dragen. De missie van de deskundigen in China loopt deze week af, na bijna een maand. De voorlopige resultaten van het onderzoek werden voorgesteld door Liang Wannian, hoofd van de delegatie van Chinese wetenschappers, en Peter Ben Embarek, hoofd van de WHO-experts. 

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Nobelprijswinnares Malala Yousafzai schrijft open brief aan taliban: “Heropen de scholen voor Afghaanse meisjes onmiddellijk”

  Nobelprijs­win­na­res Malala Yousafzai schrijft open brief aan taliban: “Heropen de scholen voor Afghaanse meisjes onmiddel­lijk”

  De Nobelprijswinnares Malala Yousafzai heeft een open brief geschreven aan de taliban in Afghanistan, waarin ze pleit voor een terugkeer van het onderwijs voor meisjes en vrouwen. Yousafzai werd op 15-jarige leeftijd in het hoofd geschoten door een lid van de Pakistaanse taliban, omdat ze opkwam voor de educatierechten van vrouwen in het land. De 24-jarige activiste overleefde de aanval en zet zich sindsdien nog meer in voor meisjesonderwijs.
 3. Internationaal WHO-onderzoek naar oorsprong Covid-19 bijna afgerond: “belangrijke aanwijzingen” gevonden op Huanan-versmarkt in Wuhan

  Internatio­naal WHO-onderzoek naar oorsprong Covid-19 bijna afgerond: “belangrij­ke aanwijzin­gen” gevonden op Huanan-versmarkt in Wuhan

  Het onderzoek dat het internationale team van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) in China voert naar de herkomst van het coronavirus, is op zijn einde aan het lopen. Een van de experten, Peter Daszak, meldt dat er “belangrijke aanwijzingen” gevonden zijn voor de rol die de Huanan-versmarkt in Wuhan heeft gespeeld bij het uitbreken van de corona-epidemie. Dat schrijft Bloomberg.com.
 4. Zat Nederlander onterecht in de cel voor moord? Na jarenlang zwijgen wordt naam van Belg geroepen in rechtszaal: “Dit kan je niet verzinnen”

  Zat Nederlan­der onterecht in de cel voor moord? Na jarenlang zwijgen wordt naam van Belg geroepen in rechtszaal: “Dit kan je niet verzinnen”

  Onverwachte wending in een moordzaak in Nederland: tijdens de rechtszaak in hoger beroep rond de moord op Sven Prins (30), werd plots een naam geroepen van een mogelijk nieuwe verdachte. Het zou gaan om een man uit België. Dat meldt 1Limburg. Het Nederlandse gerecht bekijkt of de man iets te maken had met de fatale schietpartij in 2015. Drie mannen werden al veroordeeld voor de moord - één van hen mogelijk onterecht, zo blijkt nu. “Dit is zo’n bijzondere samenloop van omstandigheden. Dat is gewoon filmmateriaal.”