Beeld ter illustratie, Covid-19.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie, Covid-19. © Photo News

“Nog te vroeg voor niet-dringende consultaties in ziekenhuizen” - Aantal overlijdens in Italië opnieuw gestegen - Boris Johnson belandt op intensieve zorg

• Er is in ons land sprake van een lichte daling van het aantal hospitalisaties. De afgelopen 24 uur werden er 420 nieuwe patiënten opgenomen in het ziekenhuis. Een dag eerder waren dat er nog 499. 
• Viroloog Van Ranst waarschuwt dan ook: “Het is bijzonder gevaarlijk om nu al te praten over versoepelen maatregelen”
• Crisiscentrum verduidelijkt coronarichtlijnen opnieuw: skaten mag, in park zitten niet
• Wereldwijd is het aantal coronabesmettingen gestegen tot 1,2 miljoen, de dodentol bedraagt meer dan 65.000.

103 reacties

 • Marco Di Scarpa

  9 maanden geleden
  Ik hoop dat de teugels niet te snel gelost worden, want voor sommige partijen primeert het economisch aspect op de gezondheid. Gelukkig staan deze partijen aan de zijlijn al zit er toch wel een bijhuis in de regering.
 • Carla Van Geel

  9 maanden geleden
  Als er in rusthuis getest wordt kunnen de besmette personen in quarantaine, bij niet testen is dat veel moeilijker. Testen dient ook voor als de regels bij de bevolking versoepeld worden die nieuwe maatregelingen niet opgaan voor een positief geteste persoon. Met de harde regels in je kot waren door afstand en handen wassen de mondmaskers niet noodzakelijk, bij versoepeling van de regels wel.
 • Vaneylen Pierre

  9 maanden geleden
  Men heeft het maar over testen en testen, doch dat verandert niets aan de situatie, bovendien kan men vandaag het virus niet hebben en morgen wel, opnieuw testen? Elk dag? elk uur? Het lost NIETS op, ge wordt er niet door genezen.
 • Alfons Hendrickx

  9 maanden geleden
  de waarheid van getallen zal boven komen de echte waarheid hou afstand
 • Guy Collin

  9 maanden geleden
  Man man man... Niks voorhanden of onvoldoende....maar we doen het goed..!!!! Het is precies zoals een café zonder bier....
 1. Prijzen voor Schotse vis kelderen door grensgedoe brexit, maar volgens notoire brexiteer zijn de vissen nu wel “Brits en dus gelukkiger”

  Prijzen voor Schotse vis kelderen door grensgedoe brexit, maar volgens notoire brexiteer zijn de vissen nu wel “Brits en dus gelukkiger”

  “Het belangrijkste is: we hebben onze vis terug. Het zijn nu Britse vissen, en dus zijn ze beter en gelukkiger.” Dat was vanmiddag de repliek van de bekende Britse brexiteer Jacob Rees-Mogg in het parlement in Londen, na de kritiek dat de visprijzen door de problemen aan de grenzen gekelderd zijn. Omdat er na de brexit meer administratie nodig is bij de grensovergangen en de procedures tijd in beslag nemen, is de vis minder vers eens hij in Europa aankomt.
 1. Noorwegen bezorgd over risico van vaccinatie zwakke 80-plussers
  Play
  Covid-19

  Noorwegen bezorgd over risico van vaccinatie zwakke 80-plus­sers

 2. 15 meter de dieperik in: bus hangt te bengelen van brug
  Play

  15 meter de dieperik in: bus hangt te bengelen van brug