(L-R) Mark Rutte (VVD), Pieter Heerma (CDA) en Wopke Hoekstra (CDA) op landgoed De Zwaluwenberg in het Nederlandse Hilversum voor de voortgang van de formatiegesprekken.
Volledig scherm
(L-R) Mark Rutte (VVD), Pieter Heerma (CDA) en Wopke Hoekstra (CDA) op landgoed De Zwaluwenberg in het Nederlandse Hilversum voor de voortgang van de formatiegesprekken. © ANP

Nog steeds geen doorbraak in Nederlandse formatie

Het is het afgelopen weekend in Nederland nog niet gelukt om tot een doorbraak in de regeringsformatie te komen. Dat heeft informateur Johan Remkes zondagmiddag gemeld.

5 reacties

 • Luc Deville

  1 maand geleden
  Gevolg van de nieuwe politieke cultuur In plaats van proberen samen te werken werkt men elkaar tegen. Hoe meer verwijten en beledigingen aan "de andere" hoe meer stemmen.
 • John Doe

  1 maand geleden
  Rechts geeft troef gekregen en werkt tegen...komt bekend voor!
 • Gerard Braeckmans

  1 maand geleden
  Tja, wij moeten niet te hard roepen. We hebben het wereldrecord in 'formatiemaken'. Ik zou niet meteen 'nog steeds niet' gebruiken.
 • marc van de poel

  1 maand geleden
  Ach, ocharme Hollanderkes. 187 dagen vanaf de verkiezingen, 250 dagen vanaf de val van Rutten 3. Nog véél boterhammekes eten om onze 541dagen zonder regering tot aan de regeringsvorming van Michel 1. De mooie tweede plaats met 491 dagen is ook Belgisch, en is op naam van onze roemrijke Vivaldi formatie. Toen zaten we zelfs 645 dagen zonder legitieme regering, want na de val van de regering Wilmès1, had Wilmès2 maar een mandaat van goed 30% van de Belgen. Waar een klein land sterk in is.
 • Marcel Neutgens

  1 maand geleden
  In Nederland zal men wel sneller zijn dan in dit land met het formeren van een regering. Daarbij, ministers nemen hun verantwoordelijkheid, wanneer ze blunderen. In dit land maakt dat niet uit: ze blijven gewoon op hun post.
 1. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.
 2. Huis van Oostendse Ingrid zit bedolven onder de lava op La Palma, zoon start nu crowdfunding: “Alles kwijt. Ik moet volledig herbeginnen op mijn 69ste”
  Play
  Oostende

  Huis van Oostendse Ingrid zit bedolven onder de lava op La Palma, zoon start nu crowdfun­ding: “Alles kwijt. Ik moet volledig herbegin­nen op mijn 69ste”

  Ingrid Asseloos (69), een Oostendse vrouw die op La Palma woont, is werkelijk alles kwijt door de vulkaanuitbarsting die het Spaanse eiland sinds een maand teistert. “Mijn huis waaraan ik 3,5 jaar werkte, zit vijf meter diep bedolven onder de lava. Ik huur nu een vakantiewoning ten noorden van het eiland, maar financieel is dat onhoudbaar”, vertelt de vrouw vanuit La Palma. Ze is de wanhoop nabij. Haar zoon is nu een crowdfunding gestart.