Sympathisanten leggen bloemen neer aan de supermarkt waar de schietpartij plaatsvond.
Volledig scherm
Sympathisanten leggen bloemen neer aan de supermarkt waar de schietpartij plaatsvond. © EPA

Nog slachtoffers overleden aan verwondingen na schietpartij Texas, dodental stijgt naar 22

Bij de schietpartij van zaterdag in een Walmart-filiaal in de Texaanse stad El Paso, aan de Mexicaanse grens, zijn 22 doden gevallen. Dat heeft de lokale politie vandaag gezegd, nog geen uur nadat het aantal doden naar 21 was bijgesteld.

0 reacties

 1. De slachtoffers van El Paso: “Jordan offerde haar leven op om haar baby te redden”
  buitenland

  De slachtof­fers van El Paso: “Jordan offerde haar leven op om haar baby te redden”

  In El Paso (Texas) zijn eergisteren twintig mensen om het leven gekomen bij een terreurdaad in een winkelcentrum. 27 anderen raakten gewond. De autoriteiten hebben de meeste slachtoffers geïdentificeerd, onder hen Jordan Jamrowski en haar partner Andre Anchondo. Het twee maanden oude zoontje van het koppel overleefde de schietpartij. “Mijn neefje leeft nog omdat Jordan haar leven heeft gegeven”, vertelt de zus van het dodelijke slachtoffer.
 1. Bewakingsbeelden tonen hoe politie schutter Dayton in amper 30 seconden neutraliseerde

  Bewakings­beel­den tonen hoe politie schutter Dayton in amper 30 seconden neutrali­seer­de

  Heftige paniek zaterdagavond in de populaire uitgaansbuurt Oregon in Dayton (Ohio) toen Connor Betts (24) plots het vuur opende op argeloze burgers. Iedereen zocht zo snel mogelijk dekking in bars en nachtclubs. Agenten in de buurt reageerden onmiddellijk. Binnen de dertig seconden hadden ze de dolle schutter uitgeschakeld. Hij had dan al negen mensen doodgeschoten, maar door de snelle respons van de politie is ongetwijfeld een veel groter bloedbad voorkomen.
 2. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 3. Videogame-industrie pikt verwijten van Trump niet: "Games overal ter wereld gespeeld, maar niveau geweld uniek in VS”

  Videogame-industrie pikt verwijten van Trump niet: "Games overal ter wereld gespeeld, maar niveau geweld uniek in VS”

  In zijn persconferentie naar aanleiding van de twee schietpartijen in El Paso (Texas) en Dayton (Ohio), waarbij dit weekend tientallen doden vielen, wees de Amerikaanse president Donald Trump vooral met de vinger naar de videogames. Onzin, vindt de koepelorganisatie van de videogame-industrie in de Verenigde Staten. De organisatie benadrukt dat videogames in de hele wereld gespeeld worden, maar dat het niveau van geweld in Amerika uniek is.
 1. Gigantische ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica
  Play

  Giganti­sche ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica

 2. Vrienden vormen menselijke ketting om hond te redden
  Play

  Vrienden vormen menselijke ketting om hond te redden