AP
Volledig scherm
© AP

Nog niet duidelijk of België doorgaat met vaccin Johnson & Johnson: “Morgen beslissing over al geleverde vaccins”

Johnson & Johnson stelt de uitrol van het Janssen-coronavaccin in Europa uit vanwege mogelijke bloedproppen die kunnen ontstaan bij mensen die het vaccin krijgen toegediend. Dat meldt de farmaceut, die tot het uitstel overgaat op advies van de medische instanties CDC en FDA in de Verenigde Staten. Vaccinoloog Pierre Van Damme zegt dat België morgen een beslissing neemt over de reeds geleverde vaccins van Johnson & Johnson. Ook het Europees Geneesmiddelenagentschap EMA komt morgen met een advies.

152 reacties

 • geert calu

  3 weken geleden
  ze zijn onze voorraad aan het opsparen voor Amerika, is zoals met de andere vaccins eerst USA en GB en de EU doet niks
 • walther truyens

  3 weken geleden
  het gaat niet alleen op de kans van trombose , al willen over de rest niet spreken , AZ werkt niet of weinig tegen de zuid Afrikaanse variant , hoelang denkt u dat het duurt eer dat deze hier is , of is hij reeds hier , in Oostende zeker geweest als het vliegverkeer terug opstart , en dan heeft men de zwakkere met deze rommel gevaccineerd . En dan ? terug alles dicht , of laat men ze thuis sterven zoals in de woonzorg.
 • Stefaan De Vos

  3 weken geleden
  Waarom veranderen Pfizer/BioNtech en Moderna hun vaccin niet van naam?
 • Jozef Verstraeten

  4 weken geleden
  3 miljoen coronadoden tot op heden wereldwijd. Indien dit vaccin aan de volledige wereldbevolking gegeven wordt, en indien bewezen dat trombose gelinkt is aan dit vaccin, zouden er op basis van extrapolatie ruwweg 1100 mensen sterven terwijl er wel 100 pct beschermd wordt tegen hospitalisatie na besmetting. Om nog te zwijgen van de andere gevolgen van covid besmetting. Bovendien, tot 100.000 mensen sterven jaarlijks in de vs aan veneuze trombose. Laten we dan ook alle andere medicijnen verbannen
 • Jos Mardig

  4 weken geleden
  Bij het Pfizer-vaccin heeft men op dit moment 37 gevallen van trombose op 39 miljoen in entingen in Europa. Dat zijn er dus bijna 7 op 7 miljoen, en dus meer dan J&J. 5 gevallen op 7000000 zou dus willen zeggen 10 slachtoffer op onze volledige bevolking. Nu zijn dat er 50 per dag... Alles graag in perspectief plaatsen aub!
 1. Tientallen doden na explosie nabij meisjesschool in Kaboel, merendeel jonge slachtoffers
  1

  Tientallen doden na explosie nabij meisjes­school in Kaboel, merendeel jonge slachtof­fers

  Zeker 40 mensen zijn omgekomen na meerdere explosies nabij een middelbare school in de Afghaanse hoofdstad Kabul. Tientallen anderen raakten gewond, laat het Afghaanse ministerie van Binnenlandse Zaken weten. De autoriteiten gaan uit van een terreuraanslag. De meeste slachtoffers zijn meisjes die leerling zijn van de Sayed ul Shuhada-school, een gezamenlijke middelbare school voor jongens en meisjes. Een woordvoerder van het ministerie verwacht dat het aantal doden en gewonden nog zal oplopen.
 2. Schokkende beelden tonen achtergelaten lichamen in Indiaas ziekenhuis: “Dokters zijn gevlucht”
  Play
  14

  Schokkende beelden tonen achtergela­ten lichamen in Indiaas ziekenhuis: “Dokters zijn gevlucht”

  Het coronavirus blijft onverbiddelijk hard toeslaan in India. Voor de tweede dag op rij sneuvelde het record van nieuwe bevestigde besmettingen en veel ziekenhuizen zijn helemaal door hun voorraad zuurstof heen. Op sociale media zijn schokkende beelden opgedoken uit een klein ziekenhuis even buiten de hoofdstad Delhi die laten zien hoe de lichamen van enkele coronapatiënten werden achtergelaten op de dienst intensieve zorg. Van het medisch personeel geen spoor meer. Op de achtergrond hoor je familie roepen dat de dokters gevlucht zijn.
 1. Stunt op snelweg blijkt levensreddend manouvre te zijn
  Play

  Stunt op snelweg blijkt levensred­dend manouvre te zijn

 2. Loredana blaast Gert Voorjans omver met interieur én stem in 'Huis Gesmaakt'
  Play

  Loredana blaast Gert Voorjans omver met interieur én stem in 'Huis Gesmaakt'