Premier Viktor Orban krijgt het hard te verduren.
Volledig scherm
Premier Viktor Orban krijgt het hard te verduren. © AP

Nog meer kritiek op Hongarije: EU-commissaris Reynders wijst Orban met vinger over bevriezing Russische tegoeden

Verscheidene landen, waaronder Hongarije, hebben niet bijgedragen aan de inspanning van de Europese Unie om tegoeden van Russische prominenten te bevriezen in het kader van de sancties tegen Rusland wegens de oorlog in Oekraïne. Dat heeft Eurocommissaris Didier Reynders gezegd. Eerder op de dag raakte al bekend dat de Europese Commissie 7,5 miljard euro subsidies aan Hongarije opschortte.

40 reacties

 • Marc Baeyens

  4 maanden geleden
  Dat Nadia Naji nog Groen is achter haar oren is nu wel super duidelijk. De partij van de droomfabriek ten voeten uit. “Ik vind dat ze het goed doet" zegt ze over Van der Straeten. Maar ondertussen steunen vier op de vijf Vlamingen het langer openhouden van kerncentrales ; en niét sluiten zoals Groen de trado politici heeft gemanoeuvreerd.
 • Petrus Dijkzeul

  4 maanden geleden
  De EU elite is net een kleuterklas die er alleen maar op uit zijn om er zelf beter van te worden, eigen gewin. Hongarije zou er beter aan doen om uit het EU kartel te stappen, want deze club van elite zijn niet op democratische wijze gekozen en zorgen alleen maar voor meer chaos in Europa.
 • Frank Janssens

  4 maanden geleden
  Hongarije moet uit de EU en de andere landen gaan gewoon Ursula gehoorzamen. Nationaliteitsgevoel is totaal uit den boze tegenwoordig.
 • Youssef Graidia

  4 maanden geleden
  Ik wou echt dat België Hongarije achternaging want dan hadden we tenminste gas aan normale prijzen. Mijn voorschotfactuur wordt verhoogd tot 966€/maand. Mij interesseert het niet meer wat er in Oekraïne gebeurt als ik niet meer normaal kan rondkomen. Rusland heeft daar niets mee te maken want zij staan zelfs met een splinternieuwe gaspijplijn klaar om te leveren maar tis Europa die dat tegenhoudt. Het interesseert me zelfs niet eens waar m'n energie vandaan komt, als het maar betaalbaar blijft.
 • Manuel knaeps

  4 maanden geleden
  12 jaar in Hongarije gewoond. Alleen dan kan je begrijpen hoe en waarom. Veel fake news over dat land hier in België. Ik had er mijn eerste coranaspuit al toen ze in België nog aan het vechten waren of ze die aan een vlaming of een Waal gingen geven. Die zaak over homosexualiteit wordt hier ook helemaal verdraaid. Heel budapest loopt ermee vol en er is nooit iemand d voor ineen geslagen.
 1. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.
 2. Hobbykamer of extra opslagruimte maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten
  Livios

  Hobbykamer of extra opslagruim­te maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten

  Kan je wel wat meer ruimte gebruiken in huis? Vooraleer je denkt aan het toevoegen van een extra volume, kijk je best eerst eens naar je zolder. De ruimte onder het dak wordt vaak onderbenut, terwijl ze interessante mogelijkheden kan bieden. Maar vooraleer je je zolder omvormt tot een woonruimte, moet je jezelf eerst enkele belangrijke vragen stellen. Bouwsite Livios lijst ze voor je op.