Archiefbeeld
Volledig scherm
Archiefbeeld © AP

“Nog maar 10.000 door Rusland gerekruteerde gevangenen aan front”

Van de 50.000 rekruten die in Russische gevangenissen zijn gerekruteerd voor de oorlog in Oekraïne, zijn er vandaag volgens burgerrechtenactivisten nog maar 10.000 bij de troepen. "De rest is gedood, gewond, verdwenen, heeft zich overgegeven of is gedeserteerd, ook naar Rusland met wapens in de hand", zegt de niet-gouvernementele organisatie Rus Sidyashchaia ("Rusland achter de tralies") maandag op haar Telegramkanaal. De gevangenen werden voornamelijk gerekruteerd door de huurlingeneenheid van Wagner.

 1. Dodental stijgt razendsnel in Turkije en Syrië na krachtige aardbeving, en het rommelt nog steeds: nu al ruim 1.500 doden, tweede krachtige beving gemeld
  Update

  Dodental stijgt razendsnel in Turkije en Syrië na krachtige aardbeving, en het rommelt nog steeds: nu al ruim 1.500 doden, tweede krachtige beving gemeld

  Bij een zware aardbeving met een kracht van 7,8 in het zuiden van Turkije zijn al ruim 1.500 doden en duizenden gewonden gevallen, zowel in Turkije als in buurland Syrië. De tellers lopen helaas pijlsnel op: zeker 912 mensen zijn in Turkije om het leven gekomen door de beving. Het aantal gewonden is vastgesteld op bijna 5.400. In buurland Syrië vielen er nog eens zeker 592 doden en meer dan 2.000 gewonden. De vrees bestaat dat de dodentol nog hoger zal oplopen, want er liggen nog veel mensen onder het puin. Tot overmaat van ramp blijft het rommelen in het gebied. Net voor de middag (Belgische tijd) was er na een reeks naschokken na de eerste beving nog eens een zeer krachtige aardbeving iets noordelijker, met een kracht van 7,5.
 2. Tienduizenden Iraanse gevangenen krijgen gratie van ayatollah Ali Khamenei, volgens staatsmedia

  Tienduizen­den Iraanse gevangenen krijgen gratie van ayatollah Ali Khamenei, volgens staatsme­dia

  Ayatollah Ali Khamenei, de hoogste leider van Iran, heeft zondag gratie verleend aan “tienduizenden” gevangenen, onder wie vele Iraniërs die tijdens recente protesten tegen het islamitische regime zijn gearresteerd, meldt de staatstelevisie. De gratieverlening omvatte vrijlating van gevangenen en amnestie. Khamenei kondigde de beslissing aan ter ere van de verjaardag van de islamitische revolutie van 1979.
 3. Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis
  HLN Shop

  Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis

  Heb je een groot hart voor koken, is de kans reëel dat je keuken al snel te klein wordt. Om je volledig te kunnen uitleven achter je potten en pannen, verwelkom je immers graag een gamma hulpmiddelen, zoals een blender, mixer, fruitpers… Wil je geen hele keukenwand opofferen aan deze machines, kan je gelukkig een heleboel functies verenigen in één toestel: de keukenrobot. HLN Shop bekijkt deze onmisbare sidekick voor (hobby)chefs van dichterbij.
 1. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.